Беленето на картофи противодейства по-добре на стреса от йогата

Беленето на картофи противодейства по-добре на стреса от йогата

Беленето на картофи, чистенето на тоалетната и съзерцаването на полюшващи се на вятъра дървета противодействат по-добре на стреса от йогата, пише вестник "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от допитване, направено във Великобритания.

Привидно скучни дейности като плевене, сгъване на изпрани дрехи и рязане на зеленчуци също се оказват отлично средство за разтоварване.

Съдейки по резултатите от анкетата на сайта МайБилдър, най-популярната дейност срещу стрес, посочена от 36 процента от участниците, е галенето на куче или котка. Следващите най-разтоварващи занимания са слушането на звуците на пращящ огън (30 процента) и дъжд (29 процента).

Анализирайки резултатите от допитването, психоложката Беки Спелман отбелязва: "Интересно е да установим как редица простички занимания, често считани за досадни, действат успокояващо и терапевтично. Забавянето на темпото и съсредоточаването върху прости неща са водещи принципи в медитацията на осъзнаването - доказана терапевтична техника срещу стрес и психологически проблеми".

Допитването показва също, че 86 процента от британците се чувстват стресирани всекидневно, като най-напрегнати се оказват жителите на Плимут.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay