Идеи за декорация на всекидневната, за да спестите пространство

Няколко трика

Идеи за декорация на всекидневната, за да спестите пространство

Всекидневната често е първата стая, които посетителите виждат, когато влязат през входната врата. Тази стая определя как гостите ще приемат дома ви. Също така холът е място за забавление и почивка и неговият дизайн трябва да отразява това.

Най-големият проблем с жилищата на днешно време е, че пространството никога не стига. За щастие има някои трикове, които могат да направят стаята да изглежда по-голяма, без да е нужно да харчите много пари или време.

Ето на какво трябва да обърнете внимание, когато декорирате всекидневната:

1. Фокусирайте се върху пода

Подът заема много квадратни метри и всъщност е най-голямото пространство във всекидневната. Не слагайте контрастни подови настилни в различните стаи, защото това визуално смалява пространството. Изберете паркет или килими за целия апартамен, включително и всекидневната. Също така изберете мебели с крачета.

2. Възползвайте се от стените

Мястото, на което стените и подът се събират определя размера на стаята както физически, така и визуално. Не можете да промените местоположението на стените, но можете да разширите стаята чрез дизайнерски трикове. Сложете високи шкафове или библиотеки и закачете пердета, които започват от тавана. Така стаята ще изглежда по-голяма.

3. Размествайте мебелите си постоянно

Непрекъснатото движение е знак за голямо пространство. Подредете мебелите си така, че да могат да се разместват лесно. Също така трябва да подредите мебелите по начин, който позволява да се преминава спокойно през стаята.

4. Направете фокусна точка

Трябва да има акцент, който да отвлича вниманието на хората от големината на стаята. Това може да бъде всичко- от мебел до картина. Идеята е да добавите контрастен аксесоар- нещо, което се различава от останалите елементи в стаята.

5. Използвайте огледала, за да отразяват светлината

Огледалата изтласкват стените и отразяват светлината, което прави пространството да изглежда по-голямо. Използвайте ги пред най-атрактивния интериор, като например цветя или завеси или прозорци, за да отразите красотата. Избягвайте да използвате огледална стена, която може да изглежда твърде ретро и да промени естетиката. Вместо това, поставете едно голямо рамково огледало, подпряно на пода или групирайте няколко по-малки огледала на стената.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay