7 промени, които да направите в банята си

7 промени, които да направите в банята си

Ремонтът на банята е нещо, което отнема време, изисква много пари и причинява голямо неудобство. Но е неизбежно. Целта на повечето хора е да направят баня, която им е по вкуса, да се вписва в бюджета им и също така, ако е възможно да вдигне стойността на жилището.

Според специалистите, банята има ключова роля при евентуална продажба на жилището. Това не означава, че трябва да вложите много пари в ремонта, но има определени атуализации, които си струва да направите:

1. Сменете огледалото

Огледалото е една от най-важните вещи в банята. Изхвърлете старото огледало, което вероятно няма рамка и прилича просто на парче стъкло и го заменете с модерно огледало. 

2. Изберете изгодни плочки

Плочките са нещото, от което е най-добре да спестите, когато правите ремонт. Има толкова много опции за плочки, които са на достъпни цени, че не е оправдано да дадете голяма част от бюджета си за тях. 

3. Отървете се от мазилката от 1980-та

В някои бани има ужасяващи, стари мазилки, които се белят и лющят и създават впечатлението, че банята е мръсна. Отървете се от всички тези стари неща. Има хора, които обичат "ретро" видът, но това би отблъснало едни потенциални купувачи.

4. Изберете душ кабина, без рамки

Две неща, които си струва да се обмислят, са душ кабината и подовото отопление. Душ кабината придава на банята по-изискан и модерен вид. Освен това е доста практична, защото не се мокри цялата баня, когато се къпете.

5. Увеличете мястото за съхранение

Една баня е много неудобна, ако няма достатъчно рафтове и шкафове за съхранение на разни неща. Например, можете да сложите шкаф за мивка, който да има солидно количество шкафове. 

6. Разпределете парите правилно

Вложете повече пари в нещата, които пипате всеки ден. Например смесителите задължително трябва да са по-качествени, защото в противен случай, бързо ще се развалят. 

7. Не я правете прекалено персонална

Ако имате планове да продавате жилището след време, направете банята по-неутрална. Персонализирайте неща като осветление, аксесоари и т.н., но основният цвят на банята е добре да бъде неутрален. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay