Ексклузивно интервю с Lamb: Силата на музиката заличава всички трудности

Два трудни характера, намерили пътя един към друг след мъчително търсене

Ексклузивно интервю с Lamb: Силата на музиката заличава всички трудности

Годината е 1995, а музикантите от Lamb имат точно три песни. Въпреки това подписват договор с голяма музикална компания, според който трябва да издадат цели шест албума.

Девет години и четири албума по-късно, под натиска на продуцентите и лични конфликти, групата се разпада. Желанието на шефовете им за меланхолични текстове и комерсиални мелодии, напомнящи на Dido, е едната причина за провала. Несъвместимостта на характерите им е другата.

Пет години обаче са достатъчни, за да може всеки да достигне до съответните изводи. И да осъзнае, че Lamb е важна част от живота му. Лу Роудс и Анди Барлоу решават да продължат съвместната си музикална кариера, а през октомври 2014 издадоха своя нов албум - "Backspace Unwind”. Вече правят всичко сами.

Предстои им гостуване в Студио Орфей, планирано за 8 март 2015 година. По този случай Jenite.bg се свързахме с тях за специално интервю...


Правите заедно музика вече почти 20 години. С какво се занимавате, за да си отпочинете и да презаредите своята креативност?

Лу Роудс: Да прекарвам време със семейството си, да готвя добра храна, да се разхождам сред околностите на мястото, на което живея и да чета хубави книги… Всички тези неща представляват перфектния рестарт на креативността.

Ексклузивно интервю с Lamb: Силата на музиката заличава всички трудности

Пътували сте наистина много. В кой град музиката ви се чувства на мястото си? А вие?

Лу Роудс: Трудно е да посоча само един град. Докато ви пиша, сме на турне в Австралия и снощи свирихме в Бризбейн. Шоуто беше страхотно и имахме много прекрасни приятели в публиката. Утре вечер ще свирим в "Enmore Theatre" в Сидни - страшно много се вълнувам! Обичам Сидни, а "Enmore Theatre" е толкова хубаво място.

Имали сме много специални концерти - спомням си първия път, когато свирихме в Ню Йорк; концерта ни по време на "Coachella" в пустинята; изпълнението в невероятния "Roundhouse" в Лондон. Големи късметлии сме да имаме преживявания на всички тези различни места и да представяме музиката си по света.

Ексклузивно интервю с Lamb: Силата на музиката заличава всички трудности

Как си представяте средностатистическия фен на Lamb? По какъв начин вижда света, какви са основните му интереси, какъв човек е изобщо…

Не смятаме, че има такова нещо като "средностатистически” фен на Lamb. По презумпция всичките ни фенове са невероятно различни.

Кои банди са повлияли на вашето звучене?

Не изграждаме звученето си върху влияние от други групи. Винаги сме усещали, че иновацията е най-важното нещо. Ако трябва да посоча музиканти, които са имали значение за нас през годините, то това са Radiohead, Arto Lindsay, Bjork, James Blake, John Hopkins и други.

Ексклузивно интервю с Lamb: Силата на музиката заличава всички трудности

Как определяте стила си?

Трудно е да дадем дефиниция за своята музика. Тя е електронна, но също и разнообразна, експериментална, емоционална… Може да бъдат използвани един куп определения, но нито едно от тях не може да опише какво точно правим.

Коя е най-лошата и най-хубавата част на постоянното пътуване до близки и далечни места за концерти?

Най-лошата част е да бъдем далеч от хората, които обичаме. Независимо колко време водим такъв живот, винаги е болезнено да ги оставим за дълъг период от време.

Най-хубавата част определено е свързана с приключението да посещаваме толкова различни места, да виждаме как живеят хората по света и да се докосваме до толкова много съдби.

Имате уникалната възможност да чуете Lamb на живо. Датата е 8 март 2015, а мястото - Студио Орфей. Докато чакате да настъпи нощта за психеделично пътешествие чрез музиката на Лу и Анди обаче, бихте могли да чуете последния им албум. И пак. И пак, и пак! Да не кажете, че не сме ви предупредили...

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay