Как да третирате екзема на лицето?

Как да третирате екзема на лицето?

Повечето хора напълно полудяват, когато забележат петно (екзема) на лицето си. Но това не бива да бъде така. Има начини да се третира екземата и да овладеете нещата. Ето какво трябва да знаете:

Какво представлява екземата?

Екземата е група състояния, които причиняват зачервяване на кожата, сърбеж и възпаление. Възпалителното състояние на кожата може да се задейства от генетиката, дразненето или алергиите - те разрушават бариерата на кожата ви и я изсушат.

Как да разберете дали имате екзема?

Има някои доста очевидни признаци. Екземите са червени, сърбящи, сухи, люспести петна по кожата. Понякога могат да се появят и мехурчета. Лесно можете да различите екзема от обикновено сухо петно.

Другото ключово нещо за екземата: Не само не изчезва сама, а и става по-сериозна, когато се появи пак.

Какво причинява екземата на лицето?

Има няколко вида екзема. Атопичният дерматит е най-честата форма и често, когато хората казват "екзема", разбират атопичен дерматит. 

Атопичният дерматит е хроничен, което означава, че се проявява през дълъг период от време. Това обикновено се причинява от генетиката и може да се развие на лицето, ръцете, краката и други части на тялото.

Друг вид екзема: контактен дерматит. Това е форма на екзема, която се предизвиква от специфичен дразнител, като екстремни климатични условия, супер горещи душове, съставки в продуктите за грижа за кожата, перилни препарати и други. 

Как да се отървете от екземата на лицето?

За щастие, има много продукти, които са подходящи за екзема. Много е важно да овлажнявате кожата си. Също така, трябва да изхвърлите продуктите, които не се отразяват добре на кожата ви. Добре е да се консултирате с дерматолог. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay