Не игнорирайте тези 4 симптома на депресия

Не игнорирайте тези 4 симптома на депресия

Независимо от това колко често срещана е депресията в наши дни, тя лесно може да бъде пренебрегната илли погрешно диагноситицирана, което е много опасно, защото може да стане неконтролируема и разстойството на настоението може да бъде изтощително. Депресията се проявява по много различни начини, които са субективни за всеки страдащ и докато може да знаете физическите симптоми, има няколко често срещани психологически признака, които никога не трябва да пренебрегвате. 

1. Загуба на интерес

Невъзможността да се наслаждавате на нещата, които някога сте намирали за удоволствие, заедно със загубата на интерес към обичайните си социални дейности, като например прекарване на време с приятели, е един от основните сигнали, че сте се затворили в себе си.

2. Умора и безсъние

Независимо дали осъзнавате или не, теглото на мислите и тревогите в съзнанието ви може да доведе до безсъние и умора, защото не можете да изключите мислите си.

3. Тежки реакции

Докато може да изпитвате безразличие и чувство на безразсъдство, може да откриете, че реагирате на отрицателни новини прекалено остро и емоционално.

4. Устойчив песимизъм

Въпреки че чувствата на безнадеждност, раздразнителност и тъга са част от човешкия живот, ключът към забелязването им като симптом на по-дълбок проблем, е когато те са необичайно по-дълги от обикновено, в продължение на седмици или няколко дни.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay