Няколко любопитни факта за СТОЛА

Няколко любопитни факта за СТОЛА

Радостин Кирилов, експерт в онлайн търговията и консултант за офис обзавеждане, споделя няколко любопитни факта за столовете: 

Какви столове харесват мъжете и какви жените?

Мъжете харесват малко по-футуристични изделия и имат афинитет към атрактивния дизайн. Обикновено са привлечени от нетрадиционни модели, обичат да има като материал повече хром (той гарантира здравина и има антикорозионни свойства). Обичат да следят инженерните нововъведения.

Жените обикновено не гледат толкова технологичните екстри, а разчитат повече на усета си, на начина, по който се чувстват, като седнат на избрания модел и слушат интуицията си. Падат си по по-класическия дизайн. Те предпочитат по-нежен дизайн и с по-малко механизми. Освен това съблюдават столът да не е толкова тежък.

Има ли специални столове за бременни жени в офиса?

По-големите фирми, например с по 100 – 200 служители, оборудват офис пространствата и със столове за работещи жени по време на бременност. Те избират столове, предназначени за релакс, на които жената в положение да почива от време на време, тъй като бременните имат нужда от смяна на позата по-често, а правостоящото положение не им е удобно. Столовете тип топки или барбарони, където жената може да се отпуска и да избягва напрежението, са изключително подходящи.

Защо в офисите е традиция столовете да са еднакви от психологическа гледна точка?

Една от най-важните причини е чисто психологическа. Целта е да се избягва взаимното сравнение между служителите и те да се чувстват равнопоставени. Във фирмите често съществува феноменът текучество и затова столовете се унифицират. Преди да се заредят с нова партида столове, някои фирми дават възможност на служителите си да тестват различни модели и чрез гласуване се избира най-предпочитания.

Защо е важно да се раздвижваме в между периодите на седене?

След като прекарваме по 8 до 10 часа на ден на офис стол, е хубаво да ставаме през 40 до 60 минути и да направим кратка разходка. Така се елиминира умората от еднаквите движения, които правим седнали пред компютъра. С кратките разходки подобряваме концентрацията и способността си да се концентрираме.

Какво е "динамично седене"?

"Динамично седене" означава моделът на стола да позволява да сменяме по-често позициите си, а не да повтаряме едни и същи движения. Обикновено ‚динамично седене" ни осигурява столът с повече регулируеми функции, които можем да нагласим лесно и бързо.

Източник: ChairPro.bg

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay