Този навик влошава симптомите на пролетната алергия

Този навик влошава симптомите на пролетната алергия

Сезонът на алергиите може да започне още от края на февруари. Пролетните алергии причиняват сърбеж, кихане, задух и много други неприятни симптоми. Ако сте забелязали, че симптомите се влошават през нощта, не сте сами!

Всъщност, често се случва да се чувствате по-зле късно вечерта, ако прекарвате много време навън през деня. Това е така, защото цветният прашец се задържа по вас отвън. Това означава, че трябва наистина да се преоблечете и да се изкъпете, преди да легнете в леглото, без значение колко сте изтощени.

Това е вярно, дори ако обикновено прекарвате вечерта навън - защото има повече прашец сутрин, по-високите температури изтласкват прашеца във въздуха през деня, оставяйки го да падне, когато температурите паднат.

Тук идва въпросът за вътрешни алергени, включително прахови акари и домашни любимци. Без значение колко много се опитвате, никога няма да можете напълно да се отървете от тези прахови акари, а отстраняването на домашните любимци обикновено не е опция. Опитайте да махнете килима от спалнята си. Използвайте възглавници, които не са пернати, и сменяте чаршафите си веднъж седмично, като ги перете с гореща вода.

Покритията против прахови акари за матрака и калъфките за възглавници също могат да помогнат.

Все пак, най-добре е да се консултирате с алерголог, за да обсъдите как да овладеете симптомите. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay