10 неща, които ще се случат с тялото ви, ако започнете да приемате рибено масло всеки ден

Вижте как влияе на организма

10 неща, които ще се случат с тялото ви, ако започнете да приемате рибено масло всеки ден

Хиляди хранителни добавки, представени на пазара днес, ви обещават дълъг и здравословен живот, но само някои от тях наистина работят.

Ще споделим с вас всички предимства на рибеното масло, чиято ефективност е доказана научно. Ето какво ще се случи с тялото ви, ако започнете да приемате рибено масло всеки ден:

1. Здравето на сърцето ви ще се подобри

Омега-3 мастни киселини в рибеното масло предпазват сърцето ни. Те са полезни при потискане на неравномерен сърдечен ритъм и могат да понижат нивата на триглицеридите, като по този начин намаляват риска от инфаркти и удари.

2. Паметта ви ще се подобри

Рибеното масло е от съществено значение за оптималната мозъчна функция, тъй като омега-3 мастните киселини са основните градивни елементи за мембраните и клетъчните структури. Нашите нервни клетки също се нуждаят от тези киселини, за да се представят по най-добрия начин. Изследванията показват, че рибеното масло наистина може да подобри паметта, но този ефект намалява с възрастта.

3. Намаляване на теглото

Разбира се, не е възможно да отслабнете без физически упражнения и здравословно хранене, но добавянето на рибено масло към вашата диета може да ви помогне да ускорите процеса. Поемането на рибено масло намалява апетита, прави програмата за тренировка по-ефективна и свежда до минимум съхранението на мазнини в тялото.

4. Настроението ви ще се подобри

Серотонинът е ключов химикал, който помага за регулиране на настроението и когницията. Приемането на рибено масло редовно помага на серотонина да работи по-добре, като намалява възпалението на мозъка и улеснява освобождаването му. Така че ще ви помогне да подобрите настроението и социалното си поведение, да ускорите процеса на вземане на решения и най-вече да бъдете по-щастливи.

5. Намаляване на въздействието на мръсния въздух

Замърсяването на въздуха влияе върху всички органи и системи на тялото. За щастие, добавки като рибеното масло могат да помогнат за намаляване на щетите, причинени от замърсяването с до 30-50%. Според последните изследвания омега-3 мастни киселини могат да предотвратят и лекуват възпалението и оксидативния стрес, причинени от замърсяването на въздуха.

6. Зрението ви ще бъде защитено

Редовната консумация на рибено масло може да ограничи синдрома на сухото око и да предотврати ранното нарушение на зрението. Последни проучвания показват, че омега-3 мастни киселини спомагат за поддържането на здравословно ниво на влагата в очите и подпомагат производството на сълзи.

7. Допринася за красотата на вашата кожа

Благодарение на способността си да възстановява клетъчните мембрани, омега-3 мастните киселини буквално ремонтират увредените кожни клетки отвътре. Мощният противовъзпалителен ефект помага за намаляване на зачервяването и раздразнението и значително допринася за красотата на кожата.

8. Помага при лечение на депресия

Според изследвания, добавките на омега-3 мастни киселини могат да бъдат полезни при лечение на депресия. Учените все още не са сигурни за точния механизъм, но те са сигурни, че увеличаването на омега-3 има пряк ефект върху нивата на серотонина. Доказано е също така, че нивата на депресия са по-ниски в страните с по-високи нива на консумация на риба.

9. Засилване на имунната система

Диетата, богата на омега-3, може значително да увеличи активирането и броя на В-клетките в организма и следователно способността му да се бори с болестта. Рибеното масло може да помогне и на имунната ви система, като подобри кръвната ви химия и намали възпалението.

10. Подкрепя тялото по време на бременност

Омега-3 мастните киселини са важни градивни елементи на феталния мозък, очите и нервната система. За майките, омега-3 е от решаващо значение за подпомагане на имунната система, следродилното настроение и общото благосъстояние.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay