5 неща, които използваме всеки ден и вредят на здравето ни

Спрете да ги използвате

5 неща, които използваме всеки ден и вредят на здравето ни

Много често компаниите използват целеви методи на влияние, за да ни накарат да купуваме неща, от които не се нуждаем. Някои от тях обаче могат да бъдат ненужни, но и доста опасни за здравето ни.

Направихме списък с неща, които повечето от нас имат у дома. Рядко мислим за тяхното качество, но вредите, които причиняват, са доказани от различни изследователи. Трябва ли да ги използваме изобщо?

1. Пластмасови кутии за храна 

Не е самата пластмаса, която ни вреди, а химическите компоненти, които производителите използват, за да направят контейнерите твърди. Често измиването, нагряването и контактът с хранителните компоненти влошават ситуацията. Пластмасата става много токсична и опасна. Не използвайте пластмасови контейнери за храна повече от 5 месеца и внимавайте да не ги използвате в микровълновата фурна.

2. Обувки Крокс

Милиони хора обичат да носят този прост чифт обувки всеки ден, но Crocs не осигуряват много необходимата стабилност за петата. Неопределената пета може да доведе до много различни проблеми, като деформации на пръстите, образуване на мазоли и болки в краката. Друга причина да носите нещо по-удобно е фактът, че дръжката (частта на обувката, която осигурява опора между пръстите и петата) става много мека след продължителна употреба. От съществено значение е обувките да имат много здрава дръжка, така че да не изпитвате неудобство при ходене.

3. Спирала 

Обърнете внимание на съставките на спиралата, когато купувате нова. Някои от съставките, като парабени, алуминиев прах и пропиленгликол, могат да бъдат много опасни за здравето на вашите очи. Избягвайте да използвате спиралата на приятелките си, защото може да причини образуването на бактерии и гъби и да доведе до нарастване на инфекцията. 

4. Съдове с незалепващо покритие

Перфлуорните химикали, използвани за създаване на незалепващо покритие на вашия тиган, не са толкова опасни сами по себе си. Въпреки това, когато температурата надвишава 230 ° C, повърхността за пържене извлича определено количество от летливите вещества. Датски изследователи установиха, че наличието на тези отровни химикали в човешката кръв може да доведе до образуването на ракови клетки.

5. Антибактериален сапун

Законът регулира количеството триклозан, антисептикът, използван в антибактериалния сапун, до 0,1-0,3%. Въпреки това, вредата е толкова по-голяма: триклозан отслабва имунната система и прави тялото ни да устои на абсорбцията на антибиотици. Той също така може да причини хормонален дисбаланс и мускулна дистрофия. В действителност антибактериалният сапун не е нищо повече от маркетингов трик. Проучванията показват, че всякакви бактерии могат да се измият от ръцете ви с обикновен сапун.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay