9 признака, че тялото ви не преработва правилно месото

9 признака, че тялото ви не преработва правилно месото

За много хора е трудно да устоят на изкушението от добре приготвена пържола или сочен хамбургер. Независимо от факта, че месото е пълно с хранителни вещества, то съдържа и редица естествени химически токсини, наситени мазнини и елементи, които затрудняват разграждането. Консумирането на твърде много месо може да доведе до сериозни последствия, като повишаване на риска от диабет и сърдечни заболявания и дори рак.

Има няколко признака, че тялото ви не може да се справя с преработването на месото и е добре да преосмислите храненето си.

  1. Запек

    Всички имаме различни храносмилателни системи, които се основават на нашата генетика и хранителни навици. Мазнините отнемат повече време, за да бъдат усвоени от тялото и затова те могат да причинят храносмилане на другия ден. Запекът може да се дължи на високото желязо, което обикновено се среща в червеното месо (говеждо, свинско или агнешко). Освен това червеното месо е с ниско съдържание на фибри, което е от съществено значение за редовните движения на червата.

    Някои проучвания разкриват, че яденето на твърде много червено месо може да увеличи шансовете за развитие на рак на червата. Опитайте се да ядете червено месо в нормални количества (100-200 g само два пъти седмично) с много зеленчуци или зърнени храни. Опитайте се да избягвате да ядете черен дроб и бъбреци. Преминете към морски дарове или пиле и изберете варено месо пред пържено.

  2. Постоянно чувство за глад

    Ако се чувствате гладни през цялото време, въпреки че току-що сте се нахранили, това може да означава, че сте консумирали твърде много протеини. Когато не приемате достатъчно въглехидрати, кръвната захар на тялото ви намалява и вие не произвеждате серотонин - химикала, който ви кара да се чувствате гладни.

  3. Тъмни кръгове под очите

    Не се подвеждайте, че тъмните кръгове под очите идват от липса на сън или умора. Оказва се, че неправилното преработване на месото може да наруши вашата рутинна практика.

    Нарушената обвивка на червата позволява частичките от месо да преминават през червата и остават непроменени в кръвта, като се считат за "чуждестранни" нашественици. Тялото ще се опита да произведе определени антитела, за да елиминира чуждото вещество, а реакцията на това може да бъде тъмни кръгове под очите, симптом, който обикновено се пренебрегва от лекарите.

  4. Високо кръвно налягане

    Ако имате високо кръвно налягане, това може да е знак, че е време да се намали месото. Обработените и варени меса имат високо съдържание на натрий, тъй като обикновено се подправят и се консервират със сол. Освен това пилешкото и червеното месо са с високо съдържание на наситени мазнини. Всичко това може да доведе до влошаване на хипертонията и дори до развитие на коронарна болест на сърцето.

  5. Лош дъх и миризма на тялото

    Лошият дъх и мирис на тялото са знаци, че тялото ви не усвоява правилно месото. Ако месото не се усвоява добре, миризмата се връща обратно в храносмилателната система и в крайна сметка влиза в кожата и дъха. Ако продължавате да имате тези неприятни проблеми, опитайте се да приемате храносмилателни ензими, за да помогнете да се разгражда месото, за да не се натрупва в червата.

  6. Слаба имунна система

    Когато тялото ви не усвоява правилно месото, може да се разболявате по-често от обикновено. Вашата имунна система може да бъде засегната, поради естествената захар (наречена Neu5Gc), открита в червеното месо.

  7. Умора

    Ако след като ядете месо, започнете да се чувствате много уморени, не го считайте за нормално. Това означава, че тялото ви не усвоява месото и просто остава в червата. Когато остане, то отклонява цялата енергия в храносмилателната система.

  8. Гадене

    Гаденето е често срещан симптом на не усвояване на месото, тъй като може да е реакция на някои бактерии в месото. Някои бременни смятат, че яденето на месо ги кара да им се гади.

  9. Подуване на корема

    Месото е един от най-трудните храни за човешкото тяло, тъй като протеинът, който се съдържа в месото (особено червеното месо), е по-трудно да се разпадне и това може да причини подуване. Големи количества мазни храни, като месо, карат стомаха ви да се изпразва по-бавно, което също причинява подуване или дискомфорт. Неправилното храносмилане на месото може да доведе до натрупване на токсини в тялото.

     Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay