Как да скриете бялата коса без боядисване?

Как да скриете бялата коса без боядисване?

Обикновено хората започват да побеляват след 30. Ако по-рано забележите бели коси, това се счита за преждевременно побеляване. Най-бързият начин да се отървете от белите коси е да се боядисате. Но за съжаление след няколко седмици косата израства и белите коси се появяват отново. Ще ви споделим как да се справите с белите коси, без да се налага да посещавате фризьорския салон твърде често. 

Меланинът е пигментът, отговорен за нашия цвят на косата. Произвежда се в специализирани клетки, известни като меланоцити. Хората започват да побеляват, когато производството на меланин спре. По принцип това се случва поради стареене или генетично предразположение. Нездравословният начин на живот може да ускори процеса.

Променете начина, по който носите косата си

Обикновено, първо побеляваме отстрани, затова може да бъде достатъчно да промените начина, по който носите косата си, като например я носите на път, който е по средата на главата. Ако искате да сте по-креативни, можете да направите пътя си и на зиг-заг. 

Правете си плитки

Ако косата ви е дълга, можете да криете белите коси с плитки. Става дума за плитки, които вървят по главата, а не обикновени плитки. 

Носете аксесоари

Можете да използвате различни аксесоари, ако не харесвате плитки или имате къса коса. Диадеми, ленти за глава, шнило и т.н. ще ви помогнат да скриете белите коси и да изглеждате модерни.

Може да опитате и шапка. Например, баретите са на върха на популярността си тази есен. Разбира се, този метод няма да бъде полезен, ако имате намерение да прекарате времето си на закрито.

Носете обемни прически

Обемните прически помагат наистина да се справите с бялата коса. Просто трябва да създадете обем на корените си или да си направите къдрици. Къдриците ще направят косата ви по-обемна и ще скрие белите коси.

Използвайте спрей за оцветяване

Най-ефективният начин да скриете бяла коса е да използвате оцветяващи продукти за коса. Те не променят цвета на косата ви за дълго време, но наистина ни помагат да изглеждаме по-добре, когато нямаме време. 

Как да предотвратим побеляването:

Не издърпвайте белите косми. Когато отскубнем косъм, ние повреджаме фоликула. В крайна сметка тези косми ще спрат да растат и ще получите плешиви петна, които са много по-неприятни, тъй като е по-трудно да ги скриете.

За да предотвратите преждевременното побеляване, трябва да обмислите начина си на живот и навиците си:

Отървете се от нездравословните навици като пушенето.

Яжте животински продукти. Например, черният дроб съдържа огромно количество витамин В12. Дефицитът на витамин В12 може да причини преждевременно побеляване. 

Много хора мислят, че бялата коса се получава поради стрес. Учените не са открили факти, които да докажат тази теория все още. Но стресът засяга нашето тяло по наистина лош начин, така че е добре да опитате да бъдете по-спокойни. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay