Как да направим добро първо впечатление?

Как да направим добро първо впечатление?

Повечето от нас искат да бъдат харесвани от хората наоколо, а други биха се радвали да бъдат дори центъра на вниманието или душата на компанията. В този ред на мисли, случвало ли ви се е да видите такъв човек, който сякаш постига ефекта без усилия? Такъв, който е харесван и добре приеман. И тогава си задаваме въпроса, какво го прави толкова харесван?

1. Позитивен език на тялото

Позитивната невербална комуникация помага на слушателите да вярват в истинността на думите ви. Освен това, дава сигнал на околните, че сте готов да общувате. С помощта на тялото си даваме знаци, без да се налага да говорим, а понякога премълчаното личи в движението на тялото. Добре е да изглеждате заинтересован в случващото се и разговора, както и да покажете, че ви е приятно да общувате.

2. Направете запомнящо се представяне

Хубаво ръкостискане (не прекалено силно, не прекалено слабо), широка усмивка и стегната походка винаги правят добро първо впечатление. Повечето хора преценяват събеседника си в първите няколко минути след запознанството. За това, не губете време в мисли как ще се представите, а направете първо тези неща.

3. Обръщайте се към хората по име

Адресираното обръщение създава чувство за уважение и би впечатлилo новите ви познати. Приема се като знак за признателност и така бихте изградили взаимен респект.

4. Не натрапвайте себе си и мнението си

Когато водите диалог с друг, не говорете само за себе си. Попитайте за техните интереси, какво харесват и какво не. Запазете разговора в тази насока и ги поздравете ако споделят за техен успех. Не бъдете самовглъбен. И най-важното, покажете ангажираност, не се дръжте така само, за да станете популярни.

5. Покажете учтивост

Винаги бъдете учтиви, независимо от ситуацията, това демонстрира класа, освен добро впечатление. Изберете разговор, който е интересен за двете страни и запознанството ще е приятно за вас и вашия събеседник.

Ако следвате тези лесни стъпки, бихте подобрили значително първото впечатление, което правите. Добре е да бъдете достатъчно самоуверени и така ще се представите добре и ще създадете нови приятелства.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay