Наръчник за дами: 6 старомодни навика, с които ще изглеждате изискано в очите на мъжете

Наръчник за дами: 6 старомодни навика, с които ще изглеждате изискано в очите на мъжете

Срещали ли сте някого, който е толкова очарователен и изискан? И не само това, но неговото поведение сякаш  идва отвътре, съвсем естествено и го постига без усилие. Не се тревожете, всеки може да вложи малко усилие и да вмъкне доза елегантност в поведението си. Ще се уверите, че да си учтив и изискан не е супер сила, само трябва да вмъкнете тези навици в ежедневното си отношение и да гледате как стила се надгражда от само себе си. 

Покривайте устата си, когато кашляте

Да, никой не иска да вижда другите с отворена уста докато кашля или се прозява, особено на публични места. Това не само е в правилата за етикет от край време, но и говори за добра лична хигиена.

Носете вино когато отивате на гости 

По подразбиране излишните формалности са премахнати когато говорим за срещи с приятели. Все пак, ако имате планове да посетите колега, приятел или близък не пропускайте да вземете дори нещо дребно от учтивост. Ако домакинът не пие вино, винаги можете да му поднесете кутия шоколадови бонбони. Кой не би се зарадвал на малко сладко? Според стария класически етикет, подобна проява никога не е излишна, а ние вярваме, че доброто възпитание никога не излиза от мода.

Без клюки

Разпространението и коментирането на клюки се счита за един от най-лошите навици, които човек може да усвои. Никога няма да извлечете полза от водене на подобен разговор, дори може да се окаже, че не сте представили себе си достойно, ако сте участвали в такъв. Ако се чудите кой с какво се занимава намерете друг начин да задоволите любопитството си.

Бъдете точни (Да дами, за нас важи същото)

Противно на повечето твърдения, че всички жените закъсняват, трябва да отбележим, че има и такива от нас, които казват "ще съм там в 9" и наистина са на точното място в точния час. Мъжете ценят точността в жените. Да бъдем точни е полезен навик, който може да ни носи много ползи в живота като цяло. Помнете, че когато имате среща с някого, отговаряте и за неговото време. Не го губете без причина.

Облечете се подходящо за повода

Напълно разбираме изказването "моят тоалет, моят избор", но дами, да се обличаме според повода е не само въпрос на вкус, а и на социална отговорност и принадлежност. Например, не е подходящо да се облечете с пайети и бляскави аксесоари, ако избираме тоалет подходящ за бизнес среща. Отнема около 10 минути да намерим нещо подходящо за определен повод в гардероба и да се подготвим добре. 

Покажете отношение

Малко, но от сърце - едно "Благодаря!" променя всичко. Страхотен навик е да се научим да сме благодарни дори за малките неща. Кимане, усмивка, всеки жест на признателност говори много повече за нас от хиляди думи. Помнете, че да бъдеш учтив, мил и добре възпитан никога няма да спре да бъде актуално.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay