Кое е българското предложение за Оскар?

Един уникален филм

Кое е българското предложение за Оскар?
Филмът "Слава” на Кристина Грозева и Петър Вълчанов е българското предложение за "Оскар” за чуждоезичeн филм, съобщиха от Националния филмов център. Решението бе взето от седемчленна комисия с председател проф. Александър Грозев.

В категорията се състезаваха десет филма, които отговарят на условията на Академията и са заявени от продуцентите си за участие.

Първите места в класирането заеха "Слава” с 14 точки и "Безбог” с 10 точки. 

Сценарият на "Слава" е на Кристина Грозева, Петър Вълчанов, Дечо Таралежков. Режисьори са Петър Вълчанов, Кристина Грозева. Операторът е Крум Родригес, а музиката е на Христо Намлиев.

Във филма се разказва за кантонер, който открива милиони на релсите и ги предава в полицията. Държавата го възнаграждава с нов часовник, който обаче се оказва менте. Пиарката на Министерство на транспорта загубва стария му часовник, модел "Слава", който е семейна реликва. Кантонерът се впуска в отчаяна битка да си върне старата "Слава" и достойнството си.

Кристина Грозева и Петър Вълчанов са завършили НАТФИЗ и са членове на Европейската филмова академия. В съавторство двамата създават филмите "Аварийно кацане", "Реки без мостове", "Скок" (номиниран за "Европейските филмови награди" 2013), "Урок" (носител на повече от 33 международни филмови награди).
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay