Защо маслото от шеа е едно от най-добрите неща за красотата

Защо маслото от шеа е едно от най-добрите неща за красотата

Не е нужно да сте вманиачени от грижата за кожата, за да сте чували за маслото от шеа. Маслото от шеа е основна съставка в много продукти за красота и има много ползи. 

Извлечено от орехите, които растат на африканското шийско дърво - също известно като "дървото на живота" - маслото от шеа е както естествено, така и веганско. Неговата успокояваща консистенция го превръща в многофункционална съставка в ежедневието на жените от Гана през поколенията, докато не навлезе в света на красотата с пълна сила. 

Ето 4 причини за това защо маслото от шеа е страхотна съставка:

1. Може да се използва от главата до петите

Маслото от шеа може да се използва както за грижа за кожата, така и върху косата и устните! Например, влагата от продуктите за коса с масло от шеа - т.е., шампоан, балсам или маска за коса - оставя косата чувствително подхранена, богато подхранена и намалява увреждането на косъма. Маслото от шеа може да се използва и като балсам за усни, за да имате изключително меки устни. 

2. То е безумно хидратиращо

Забравете за сухотата. Без значение дали страдате от екстремна сухота през цялата година или нивото на влага на кожата ви се променя с времето, малко масло от шеа може да има голямо значение. Високото съдържание на мазнини осигурява подхранване на сухата кожа. Естествените масла помагат да се абсорбира в кожата и да се задържа влагата в нея. 

3. Произвежда се устойчиво

Съставките са много важни, но това от къде идва даден продукт също е важно. Перфектният пример за това е маслото от шеа, което е трайно произвеждано от Асоциацията на жените Тунгтейя в Северна Гана от 1994 г. Шестстотин и четиридесет жени от 11 села произвеждат 390 тона масло от шеа за всяка година.

4. Веган е 

Закупуването на веган продукти означава, че не само подкрепяте правата на животните, но и използвате по-чисти формули. В случая с този 100% натурален продукт ще знаете точно какво нанасяте на кожата си. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay