Защо учените искат да наложат забрана на брокатения грим?

Защо учените искат да наложат забрана на брокатения грим?

Не знам за вас, но за мен блестящият грим е станал на практика синоним на Нова година. Нямаше да бъде 31 декември, ако не сте украсили лицето си с празнични брокатени гримове. И тъй като възвръщането на блясъка е шик, никога не е имало по-добро време да се предаде на блясъка (с изключение на може би 1998 г.).

Но учените не приемат добре желанието ни да подчертаем клепачите си... или веждите... или езиците... или ботушите...

Всъщност, експертите смятат броката за глобална опасност. Знаете ли коя е най-лошата част от използването на брокат? Че блясъкът пада. И не говорим за мивката, покрита с брокат, след като сте измили лицето си. Този брокат отива в околната среда. 

Учените са изчислили, че 51 трилиона парчета микропластика са влезли в нашите океани. Тъй като блясъкът е толкова малък, много морски видове - от плактон до китове - в крайна сметка го ядат и често води до фатален край. Всъщност, професор Ричард Томпсън от университета в Плимут съобщи, че една трета от заловените същества във Великобритания са погълнали пластмаса.

Това също е вредно за всички хора, защото самите те могат да ядат такава риба. Професор Д-р Трисия Фарели от университета "Масей" казва на "Индипендънт", че блясъкът е направен от алуминий и ПЕТ - вид пластмаса, пълна с токсини, причиняващи рак. 

Президентът Барак Обама подписва Закона за свободните води с микроби през 2015 г., което прави нелегално измиването на козметични продукти (като сапуни и скраб) да съдържат микроби. Но няма подобна регулация за блясъка, който може да намерите в занаятчийски магазин, който се превърна в модерно място за пазаруване на неконвенционални аксесоари за красота благодарение на различни предизвикателства на Instagram.

Но преди да оставите тази новина да убие мечтите ви да превърнете лицето си в жива, дишаща топка за дискотека, трябва да знаете, че има някакви начини за блясък в живота ти. Индийските марки като EcoStardust, BioGlitz и Festival Face продават биоразградим блясък, така че не се колебайте да ги добавите към вашата онлайн пазарна количка.

Блестете, красавици!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay