Как се променят телата ни след 30 и защо лицето старее толкова бързо

Как се променят телата ни след 30 и защо лицето старее толкова бързо

Всички сме чували за полезността на хиалуроновата киселина и витамините C и E. Но от какво зависи здравето на кожата ни и как можем да й повлияем? Освен че доставяме на тялото достатъчно колаген и еластин, използвайки слънцезащитен крем и ядем здравословна храна, трябва да знаем и някои други неща.

Как се променя тялото ни 

С течение на времето кожата ни става по-малко еластична и започваме да се грижим за нея повече: с помощта на  кремове, мезотерапия и други процедури, които имат за цел да подобрят кожата ни.

Появата на бръчки зависи не само от самата кожа, но и от дълбоките структурни компоненти, като меките тъкани, мастните натрупвания и черепа, който е обект на костна резорбция. Ако разберем как работят тези неща, можем да забавим стареенето.

Костната резорбция е постепенно разрушаване на костната тъкан. Нашите кости се възстановяват през целия ни живот, но след 35-40 годишна възраст процесът на разрушаване започва да преобладава над процеса на възстановяване.

С напредването на възрастта скелетът става с около 10% по-голям и по-крехък. Например, тазовите кости растат до 25-30 години (когато тялото се готви да роди дете.) След 40, тазът започва да се стеснява и стеснява.

Костната резорбция също може да повлияе на черепа:

намаляване на височината на лицето (корелирано със загуба на зъб / зъби);

грубо износване на костните издатини;

костните орбити променят формата си и стават по-големи;

долната челюст се разширява;

носът става по-голям, върхът на носа се свива поради костни промени.

Назолабиалните гънки се задълбочават с възрастта, тъй като челюстите също се променят. Да, това е свързано и със загубата на еластичност на кожата и промените на меките тъкани под кожата. Но най-вече това е свързано със зъбите и тяхното здраве.

Костните орбити около очите ни, особено техните външни и вътрешни ъгли, също стават по-големи. 

Лифтингът на лице няма да помогне

Хората вярваха, че лифтингът на лицето може да помогне. Тази идея следва традиционната концепция за стареене: кожата става по-малко еластична и увисва, а след това се появяват бръчки.

С помощта на съвременни технологии изследователите са имали възможност да разберат по-добре как се променя лицевият скелет и кои области са склонни към резорбция. Учените обръщат все повече внимание на корекцията на скелетната рамка.

Основните му цели са:

да забави процеса на резорбция;

да се отстранят всички фактори, които ускоряват унищожаването.

Тъй като мастните отделения също се разрушават, не се доверявайте на тези, които обещават да направят кожата ви млада и свежа като преди 15-20 години само с една процедура. Трябва да се обърнете към експерт, който познава характеристиките на стареещото лице и който няма да увреди вашето здраве.

Как да се забави процеса на стареене

Ако искате да запазите лицето си в младежки вид, трябва да забавите процеса на стареене на кожата и промените в черепа (костна резорбция).

В нашата младост кожата е гладка, тъй като е обогатена с колаген и еластин, а мазнината в лицето се разпределя равномерно. С напредването на възрастта кожата ни губи колаген и мастният слой губи обема си. Това е причината кожата да увисва.

За да се забави процеса на стареене:

Преразгледайте хранителните си навици. Американската академия по дерматология препоръчва да се яде по-малко захар, тъй като ускорява стареенето и да се консумират повече плодове и зеленчуци, тъй като те предотвратяват увреждането на клетките.

Овлажнявайте кожата, не я повреждайте с ексфолианти и агресивни маски. Защитете кожата си от слънце, вятър и студ. Експертите от Харвардското медицинско училище препоръчват винаги да се използва SPF.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay