Може ли наистина медът от манука да лекува акне?

Може ли наистина медът от манука да лекува акне?

Медът от манука превзема света на красотата тази година. И той е наистина добър в много неща.

Освен че успокоява алергии, бори се с бактериите и дори ви помага да спите по-добре, едно от най-големите обещания, които медърт от манука дава, е предполагаемата му способност да се бори с акнето. Дори знаменитости като Кортни Кардашян твърдят, че медът от манука помага при упорити пъпки.

Може ли наистина този специален мед да се бори с акнето? Вижте:

Защо медът от манука е ефективен при акне?

Неговото противовъзпалително действие може да намали възпалението на акнето, а антибактериалните му свойства помагат кожата да се почисти от бактериите, които причиняват акне. Това би трябвало да помогне на съществуващите пъпки да изглеждат по-малко червени и подути и да предотврати бъдещи болезнени пъпки.

Той също така може да помогне да се отстранят мъртвите клетки на кожата, като предпазва от запушване на порите, което причинява появата на черни точки и пъпки. Успокояващите и хидратиращи свойства на сладкото вещество могат да излекуват съществуващите пъпки и може да спомогне за ускоряване на възстановяването от старите белези от акне. 
Как да го използвате?
Нанесете малко количество мед върху проблемните пъпки и го оставете да направи своята антибактериална магия. Колко по-рано намажете пъпката, толкова по-добре и по-бързи резултати ще видите.
Тъй като медът има овлажняващи свойства, той е чудесен начин да хидратирате кожата, изсушена от продуктите за акне. Разредете меда с няколко капки топла вода и нанесете сместа върху лицето. Масажирайте кожата с кръгови движения. След това изплакнете с вода. 
Също така можете да направите маска, като смесите овес, мед от манука и лимонов сок. Нанесете сместа и оставете да действа 15 минути. След това измийте с топла вода и подсушете лицето си.
Има ли недостатъци?
Имайте предвид, че дори да не го поглъщате, медът може да бъде опасен. Възможно е да получите алергична реакция. Така че, ако имате алергия към пчели, стойте далеч от меда от манука. Ако алергията ви е незначителна, направете тест преди това, за да видите как ще ви се отрази. Нанесете малко мед на брадичката или шията, оставете за няколко минути, измийте и вижда ли има зачервяване, подуване, сърбеж и т.н. 
Медът от манука е много специфичен. Той идва от Нова Зеландия, но все повече марки продукти за красота започват да го използват. 
0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay