Трябва ли да обмислите отворен брак? Задайте си тези 5 въпроса

Трябва ли да обмислите отворен брак? Задайте си тези 5 въпроса

Отворените бракове не са за всеки и това е напълно нормално. Но ако някога ви се е искало да се откъснете от традиционните норми на взаимоотношения със съпруга си, знайте, че не сте сами. Ако идеята да спите само със съпруга си до края на живота ви ви задушава, но въпреки това не искате да разваляте брака си, обсъдете с него идеята за отворен брак. Преди да вземете това съвместно решение обаче има няколко въпроса, които трябва да си зададете. 

1. Как искаме да изглежда това?

Подобно на всяка друга промяна в живота, трябва да помислите как си представяте, че ще изглежда този отворен брак. Създаването на инструкции и правила може би е най-добрият начин да се уверите, че с партньора си сте на една и съща страница. Трябва да бъдете напълно честни със себе си и със съпруга си за това как очаквате, че бракът ви ще се промени, ако го направите отворен. Всеки от партньорите трябва да обмисли както положителната страна на нещата, така и отрицателната. Често хората мислят само за хубавите неща и не обмислят варианта, в който това може да се окаже края на брака им. Трябва да обмислите всички варианти, преди да вземете това решение. 

2. Какъв стил привързаност има помежду ви?

Тръпката от отворения брак може да повлияе много добре на отношенията ви, но може и връзката ви да се разпадне. Всичко зависи от начина, по който се привързани един към друг. 

3. Защо отворения брак е привлекателен за вас?

Ако ще провеждате разговор със съпруга си за отворен брак, трябва да имате аргументи. Помислете какво ви е накарало да се замислите по този въпрос, защо ви се струва привлекателно, защо смятате, че ще се отрази добре на брака ви и т.н. Ако имате аргументи за това защо искате отворен брак, вероятно ще си отговорите на въпроса какво не е наред в отношенията ви и какво ви липса. А ако си отговорите на тези въпроси може да поправите неща, без да се налага да спите с други хора. 

4. Стабилна ли е връзката ви?

Много е важно да установите дали връзката ви е стабилна. И, разбира се, какво мисли партньорът ви по този въпрос. Отворената връзка може да бъде много вълнуваща, но със сигурност ще постави брака ви на изпитание. Ако връзката ви не е достатъчно стабилна, има голяма вероятност това да я съсипе. Ако смятате, че не е стабилна, опитайте да я направите такава, преди да направите брака си отворен.

5. Как ще разберем дали се получава?

Ако стигнете до момента, в който и двамата сте съгласни, че трябва да опитате отворен брак, трябва да изградите план, чрез който ще разберете дали нещата се получават или не. Преходът към отворен брак може да бъде труден, ако не споделяте и ако не разговаряте. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay