6 мита, в които е срамно още да вярваме

6 мита, в които е срамно още да вярваме

Учените са прекарали много време и са вложили много усилия, за да заличат тези митове. Въпреки това, медиите и филмите продължават да ги популяризират.

Събрахме едни от най-известните митове, в които трябва да спрем да вярваме:

1. ХИВ не съществува

ХИВ (вирус на човешката имунна недостатъчност) се отнася до специални ретровируси, които съществуват в големи количества и сортове. Много животни имат тези ретровируси, а ХИВ е първият вирус, който е открит при хора. Между другото, Нобелова награда бе присъдена за описанието и откриването на ХИВ.

2. Нашият мозък изпозлва само 10% от капацитета си

Нашият мозък работи по различен начин, в зависимост от дейността. Когато четем книга, работи една част от нашия мозък, когато се целуваме- друга. Човек не може да кара кола, да свири на китара и да кара ски едновременно и това е единствената причина, поради която не можем да ускорим мозъчната си дейност до 100%.

3. Продуктите, които съдържат ГМО са опасни

Всички трансгенни растения се подлагат на експерименти с биологична безопасност, като например взаимодействие с околната среда и въздействие върху човешкото здраве. Най-добрият генотип е избран от хиляди възможности. Можете да наречете това "изкуствен подбор".

4. Глобалното затопляне е приказка

От 1905 г. средната температура на нашата планета се е увеличила с 0.86 ° C, което е значителна промяна. Ако количеството на емисиите на парникови газове не намалее, температурата може да се повиши с 2 ° C до 2040 г. и с 4 или 5 ° C до 2100 г. И това ще промени климатичната система на Земята.

5. Вие оставате по-сухи, ако тичате в дъжда

Митът казва, че ако сте в силен дъжд без чадър, трябва да бягате, защото ще излезете от дъжда по-бързо и ще срещнете по-малко дъждовни капки. Но скорошен експеримент доказва, че ходенето наистина ви държи много по-сухи. Експериментът се проведе както със, така и без вятър със същото време. И в двата случая опцията за ходене запази участниците по-сухи.

6. Етничеството се намира в гените

Етничеството (или етническата идентичност) не идва от вашата ДНК - тя е по-скоро социална концепция, отколкото културна. Часовете, в които етническата принадлежност се счита за биологична концепция, са в миналото. Етничеството, точно като езика, не е вроден знак и хората печелят (или не печелят), докато комуникират с другите. 2 сестри, например, имат подобен набор от гени, но се проявяват по различни начини.

Знаете ли за други митове, които трябва да бъдат напълно разбити? Кажете ни в коментарите!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay