Хидра- старомодният гръцки остров

Без коли

Хидра- старомодният гръцки остров

Истината е, че ако сте посетили Хидра преди 10 или 20 години и го посетите сега, ще осъзнаете, че почти нищо не се е променило. Поне основните неща.

Преходът на Хидра към модерността е изпълнен с прекрасни, сладки противоречия. Представете си, че всяка седмица получавате хранителни стоки вкъщи - разнообразие от авокадо, бадемово мляко, семена от чиа и кале - доставени в къщата ви с магарен. Представете си , че ходите почти навсякъде пеша и не се оплаквате от това. Ето това е Хидра. Това е блаженство.

Животът в Хидра не е много по-различен от живота на другите места. Просто там се използва реална комуникация между хората. И няма коли. Там всеки познава съседите си и разговаря с тях. Ако пък сте турист, препоръките за ресторант ще получите от хората, а не от Google. Ако се нуждаете от място за пренощуване или приятно място да хапнете и да пийнете, просто се обърнете към местните. Те са приятни и гостоприемни хора, които с удоволствие ще ви опътят към някоя гръцка морска таверна.

Хидра не е известна със своите плажове, но като почти всяко място в Гърция, е заобиколена от кристално чиста вода, в която можете да плувате. Няма да се натъкнете на голямо количество плажуващи, както на някои от известните гръцки плажове. По-скоро ще можете да се насладите на дивите плажове и райските кътчета, недокоснати от човешката ръка. Там ходят хора, които не се притесняват да минат 8 км, за да скачат от скалите и които с удоволствие посещават малките кафенета и барове покрай брега.

Когато сте готови да продължите с приключенията, можете да продължите по пътя, който води до малко рибарско село- Камини. Тъй като летните дни в Гърция са много горещи, винаги можете да направите почивка по пътя, като се отбиете в Техне. Това място е популярно в Instagram със своите гледки и разнообразни морски цветове, но се въздържайте от публикуването в социалните мрежи, докато сте в Хидра.

Камини се гордее с малко пристанище и много красиви крайбрежни ресторанти. Въпреки че това е най-оживеното място, тъй като тук се намира пристанището, възприятието ви за тишина ще се промени. Това е най-добрият начин да завършите деня си. Камини разполага и със страхотен плаж, на който има чадъри.

Една от най-хубавите части от придвижването до и от Хидра е, че има лодки на всеки час. Не е нужно да гледате телефона си, за да проверите кога е следващия влак и къде е най-малък трафика.



Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay