Пътувате сами? Ето 10 забавни неща, които можете да правите

Пътувате сами? Ето 10 забавни неща, които можете да правите

Пътуването е едно от най-освобождаващите, награждаващи и обогатяващи преживявания, които човек може да има. Не само ще се опознаете много по-добре, като излезете от зоната си на комфорт, но и ако пътувате сами може да бъдете егоисти. Създавате свой собствен личен маршрут, променяте го винаги, когато решите, и изпитвате неща, които искате да изпитате. Искате ли да отидете на сафари по изгрев? Отивате! Искате да спите късно и да се отпуснете в басейна през целия ден? Правите го! Това зависи изцяло от вас. Не е нужно да се съобразявате с никого, което е страхотно. Соло пътуването определено си заслужава, така че продължавайте да четете, ще ви предложим 10 забавни неща, които можете да правите на самостоятелно пътуване:

1. Да се загубите в нов град

Изхвърлете картата, оставете телефона си и се разходете. Често най-вълнуващите части на града няма да бъдат намерени във вашия пътеводител.

2. Прочетете книга в кафене

Няма по-голяма радост от нова книга, прясно сварена чаша кафе и свободен следобед, за да им се насладите и на двете. 

3. Опитайте йога

Перфектният антидот за дълъг полет или дълго пътуване с автобус, йогата ще ви помогне да разтегнете скованите крайници. Потърсете местен йога клас, като попитате в хотела или проверите обявите по улиците.

4. Посетете музей или галерия

Вземете аудио гид и разгледайте музей или галерия. Научете нещо ново за страната, която посещавате в свободното си време.

5. Присъединете се към туристическа група

Не се страхувайте да се включите в обиколка за деня. Груповите екскурзии могат да направят някои екскурзии по-евтини и също е отличен начин да се срещнете с нови хора.

6. Водете дневник за пътуванията

Документирайте соло пътуването си в дневник. Това е удовлетворяващо преживяване и ще си спомняте пътуването си и след дълги години.

7. Напишете картички

Поддържайте връзка със семейството и приятелите си по старомоден начин, като изпращате пощенски картички от пътуването си. Посветете един следобед за закупуване на картичките и надписването им, докато седите на живописно място.

8. Отидете на поход

Пешеходният туризъм е идеален начин да получите чист въздух и тренировка, докато виждате нова част от дестинацията, която посещавате. Вземете пътеводител от местен хостел или туристически информационен център.

9. Наистина се отпуснете

Няма кой да разчита на вас, затова направете релаксацията приоритет и наистина си починете. Отдайте се на сън или почивка на плажа или в басейна. 

10. Бъдете доброволец

Помислете за прекарване на ден или седмица на доброволчество в местна благотворителна организация. Ще се срещнете с местните жители и ще се потопите в културата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay