Странните традиции в различните държави

Странните традиции в различните държави

В света има 195 държави. Можете да си представите колко много различни традиции има. Има традиции, които се спазват от много народи, но има и такива, които трудно можем да приемем и разберем. Ето няколко странни традиции от различни държави:

1. На коя седалка се возите в таксито?

Ако вземете такси в Австралия, по-добре седнете на предната седалка. Шофьорът може да се обиди, ако седнете на задната седалка. А в САЩ е обратното, по-добре е да седнете на задната седалка, тъй като личното пространство е важно за американците.

2. Плач преди сватбата в Китай

Докато булките обикновено се подготвят за сватбата си, избирайки рокля, фотограф и ресторант, хората от Туджиа в Китай имат специална сватбена традиция. През месеца преди сватбата булката трябва да плаче всяка вечер за един час. Нейната майка, баба, сестри и лели трябва да се присъединят към нея с течение на времето. Докато плачат, те слушат специална песен. Също така булката трябва да плаче на самата сватба, в противен случай тя ще стане за смях.

3. Хвърляне на канела върху необвързаните хора в Дания

Ако сте необвързани, когато навършите 25 години в Дания, ще бъдете заляти с канела. Ако на 30 все още нямате партньор, ще бъдете обсипани с пипер.

4. 2 рождени дни в Испания

Хората празнуват рождения си ден и именния си ден в Испания. Испанците получават имената си в чест на светиите и затова този ден е много важен за тях. Те се събират със семейството си за празненство. Те могат да канят гости и понякога се подаряват подаръци на този празник. Мнозина смятат, че именният им ден е вторият им рожден ден.

5. Маймунски фестивал на шведска маса в Тайланд

Това е ежегоден фестивал, на който маймуните се хранят с плодове и зеленчуци. Има хиляди маймуни на мястото, където се провежда празника. Те свободно скачат на маси, пълни с храна и напитки, и избират каквото си искат.

6. 2 чифта пантофи в Япония

Японците са известни със страстта си към чистотата. Така че те имат различни видове чехли. Един чифт се използва за разходка из къщата. А друг чифт е за тоалетната, тъй като нейният под се смята за мръсен. Ето защо е лошо да носите чехлите за баня в къщата и обратно.

7. Чукане на дърво в Русия

В Русия хората плюят 3 пъти зад лявото си рамо, за да изгонят всички зли сили. След това чукат 3 пъти на нещо дървено.

8. Знакът за "Ок" в Бразилия е табу

По-добре е да не се използва знакът за ОК в Бразилия. Той се счита за обиден и вулгарен. Той може да има същото значение като жеста на показване на средния пръст.

9. Не искайте сол в Египет

Ако вечеряте в Египет, по-добре е да не питате за сол. Това може да обиди домакините.

10. Не докосвайте главите и косите на хората в Тайланд

Докосването до главата на човек се счита за обидно в Тайланд. Главата е свещена за тайландците и всяко докосване е нежелано. Всъщност трябва да се извините, ако случайно докоснете нечия глава или коса.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay