4000 аплодираха Васко Василев след виртуозен спектакъл

Специален гост сред публиката беше Лили Иванова

4000 аплодираха Васко Василев след виртуозен спектакъл

Пред пълна Зала 1 на НДК, разпродадена два месеца преди концерта, Васко Василев изнесе 150-минутен спектакъл с произведения на Вивалди, Албинони, Шостакович, Гершуин и Пиацола и в компанията на музиканти от най-големите световни сцени, сред които Кралската опера в Ковънт Гардън. За поредна година концертът бе с подкрепата на Лидл България.

 

Специален гост сред публиката на Васко Василев бе Лили Иванова, а музикантите в оркестъра му пристигнаха за концерта от всички точки на света – Франция, Япония, Великобритания, Сингапур, Италия и Аржентина. След единствения си концерт за годината у нас големият музикант остана още час с българската публика, за да раздаде автографи на стотиците свои почитатели.

 

Ден преди концерта, по време на последната репетиция на оркестъра, Васко Василев получи екзотична изненада от Лидл България – шоколадово копие на своята над 300-годишна цигулка Амати. Макар да не успя да свири на нея, Васко Василев бе първият, който опита шоколадовата цигулка, последван от дългогодишния си сценичен партньор Памела Никълсън, която също пристигна в България за концерта. Заедно с тях, инструмента опитаха и солистите на Кралската опера, както и останалите музиканти.

 

Изящният музикален инструмент бе изваян от най-висок клас белгийски шоколад. Изработката пресъздава в детайл формите на цигулката на Васко Василев, която е изключителна рядкост и от която има само 10 подобни инструмента в цял свят.

 

Партньорството между Лидл България и Васко Василев отразява стремежа на компанията да подкрепя стойностното изкуство, да го прави достъпно за хората и да им предоставя повече възможности за пълноценен начин на живот и безценни моменти с хубавата музика.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay