7 неочаквани неща, които външния ви вид може да разкрие за вас

7 неочаквани неща, които външния ви вид може да разкрие за вас

"Не съдете книгата по корицата". Но всъщност външният вид на някой може да ви информира за много неща: от това колко можете да се доверите на човек до това дали е перфекционист или не. Може дори да показва различни заболявания.

Ето кои са чертите на външния вид, които могат да ви кажат повече, отколкото си мислите:

1. Бръчките са свързани със сърдечни заболявания

Според проучване, проведено през 2012 г., здравословните проблеми на сърцето влияят върху качеството на кожата.  Жените, които имат по-малък риск от сърдечно-съдови заболявания, изглеждат с 2 години по-млади от възрастта си. За разлика от жените, чиито родители имат проблеми със сърцето, те имат повече бръчки.

2. Пъпките могат да показват здравословни проблеми

В източната медицина се смята, че пъпките по кожата са следствие от проблеми с вътрешните органи и са свързани с различни заболявания.
Пъпките в областта между веждите (на носа) могат да показват проблеми с черния дроб. Възможно е да бъде претоварен с алкохол, нездравословни мастни храни или лекарства.

Най-често пъпките под очите са свързани с проблеми с бъбреците и надбъбречните жлези.

Пъпките в горната част на бузите показват стомашни проблеми.

Пъпките по средната и долната част на бузите могат да бъдат причинени от проблеми с белите дробове. Дясната буза е отговорна за десния бял дроб, а лявата буза за левия бял дроб. Белодробното заболяване може да бъде изразено в червени петна или проблеми с капилярите.

Пъпките около устните могат да бъдат сигнал за сърдечно-съдови проблеми.

3. Формата на лицето ви разкрива личните ви черти

Формата на лицето може да разкаже на другите за вашия подход към живота...

Лице с форма на диаманд: Хората с тази форма на лицето са перфекционисти. Те обичат да командват и общуват добре с хората.

Кръгла форма на лицето: Човек с такава форма на лицето поставя интересите на други хора над собствените си.

Форма на лицето на сърце: Тези хора са много упорити, енергични и интуитивни. Те имат творчески способности.

Квадратна форма на лицето: Тези хора са много издръжливи. Те обичат да поемат големи проекти.

Овална форма на лицето: Хората с тази форма на лицето са супер приветливи. Затова те много често привличат хора към себе си.

Правоъгълна форма на лицето: Представителите от този тип са известни със своята логика. Те внимателно планират действията си и рядко говорят за чувствата.

Триъгълна форма на лицето: Тези хора искат да отговарят за всичко. Колкото по-тясно е челото на човека, толкова повече власт поема върху себе си. Обикновено тези хора са много успешни.

4. Височината е свързана с лидерските качества

Когато се срещнете с нов човек, мозъкът ви преценява неговата височина. Високият човек е приет от мозъка да бъде лидер. Интересно е също, че хората на снимки, които имат дълги лица, автоматично се възприемат от нас като високи.

5. Лицевата костна структура влияе върху мнението на хората за физическата ви сила

Учените помолиха участниците в експеримент да оценят физическите способности на човек, основани само на снимки на лицето му или на горната половина на тялото му. В същото време хората, чиито снимки бяха показани на участниците, преди това бяха физически тествани. Хората са склонни да оценяват силата на човек не въз основа на мускулите на краката му, а въз основа на ширината на гърдите и обема на бицепсите му.

6. Широкото лице е свързано с високо ниво на агресия

Установено е, че определена част от височината и ширината на лицето може да бъде индикатор за агресия. При по-високо ниво на тестостерон се наблюдава по-широка форма на лицето. Това изследване се отнася само за мъжете.

7. Очите ви могат да предскажат рисковете от меланома

Очите не са само огледалото на душата. Те също могат да предскажат риска от рак. Хората с ярки очи имат повишен риск от меланом поради ниското количество защитен пигмент в окото. Трябва да се отбележи, че рискът от други видове меланом, като рак на кожата, е малко вероятно да се определи от очите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay