Свинско на скара със сливи, червен лук и рукола

Свинско на скара със сливи, червен лук и рукола

Ще ви представим една малко по-нетрадиционна рецепта за свинско месо. В рецептата са включени и сини сливи, червен лук и рукола. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

4 свински пържоли

1/2 ч. + 1 с. л. оцет

4 с. л. зехтин

4 сливи, нарязани на тънко

1/2 глава червен лук, нарязан на тънко

1 с. л. балсамов оцет

2 с. л. кафява захар

сол

черен пипер

1 ч. л. горчица

6 ч. рукола

пресни листа от мащерка

Начин на приготвяне:

Вземете една купа и сложете пържолите вътре. Залейте ги с 1/2 ч. оцет и ги оставете да се мариноват. 

В голям тиган, на средна температура загрейте зехтина. Добавете сливите и лука и гответе, докато омекнат, около 5 минути. След това добавете балсамовия оцет и кафявата захар и продължете да готвите до златисто. Махнете от котлона и подправете със сол и черен пипер. 

Включете скарата, поръсете месото със сол и черен пипер и го изпечете. Печете по около 5 минути  от всяка страна.

Междувременно в една купа смесете горчицата и останалата лъжица оцет. След това добавете и останалия зехтин. След това добавете руколата и разбъркайте, докато се покрие добре със сместа. 

Сложете лъжица сливи, една пържола и сложете листо мащерка.

Сервирайте със салата от рукола. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay