Супер лесни есенни вечери: Пай с броколи и чедър

Едно много вкусно ястие

Супер лесни есенни вечери: Пай с броколи и чедър

Продължаваме да ви даваме идеи за лесни есенни вечери. Днес ще ви споделим рецепта за вкусен пай с броколи и чедър. Ще си оближете пръстите. Обещаваме!

Необходими продукти:

4 супени лъжици масло

2 скилидки чесън

1 глава лук

1 чаша нарязана целина

сол

черен пипер

1/4 чаша брашно+ брашно за тестото

1 1/2 чаша пилешки бульон

1 чаша мляко

1 чаша чедър

1 голяма глава броколи

1/2 чаша нарязан магданоз

1 тесто

1 яйце

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса.

Вземете един тиган и разтопете маслото в него. Добавете лука, чесъна и целината и ги оставете да омекнат. Добавете солта, черния пипер. Намалете степента на котлона и добавете и брашното. Разбъркайте с дървена лъжица, докато брашното се абсорбира. Добавете и млякото. Оставете да къкри 5 минути. Сосът трябва да се сгъсти, тогава добавете и чедъра, броколи и магданоз.

Поръсте брашно и разстелете тестото. Използвайки остър нож, отрежете кръг, по-голям от тавата. След това отрежете и по-малък кръг. Сложете по-голямата част от тестото в тавата, така че част от него да илиза от тавата, от всички страни. Изсипете плънката и отгоре поставете и другото тесто. Завийте краищата на излишното тесто.

Печете 20-25 минути, докато паят стане златист. Сервирайте веднага.

Добър апетит!


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay