Сомът е специфична риба, но е много вкусен. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
1/4 ч. зехтин
1 ч. царевично брашно
1 с. л. подправка за риба
4 броя филе от сом
сол
черен пипер
резени лимони, за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 300 градуса.
Сложете 2 с. л. зехтин върху хартия за печене.
В голяма чиния сложете царевичното брашно и подправката за риба.
Поръсете рибата със сол и черен пипер. След това я овъргаляйте в чинията с брашното.
Наредете рибата в подготвената тава и поръсете с останалия зехтин.
Печете до златисто, около 15 минути.
Сервирайте с резени лимон.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |