Сьомга по гръцки

Сьомга по гръцки

Хубавото на тази рецепта е, че има много зеленчуци. Сьомгата сама по себе си е здравословна, но когато добавим зеленчуци, става още по-полезна. 

Необходими продукти:

1/4 ч. зехтин

сок от 2 лимона

1 скилидка чесън

1 ч. л. сушен риган

1/2 ч. л. червен пипер

черен пипер

сол

1 ч. фета

1 ч. домати, белени 

1/4 ч. маслини

1/4 ч. краставици

1/4 глава нарязан лук

2 с. л. копър

4 броя филета от сьомга

1 лимон, нарязан на тънко

1 малка глава червен лук

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса. 

В голяма купа смесете зехтина, лимоновия сок, ригана, чесъна, червения пипер, черен пипер и сол. 

Добавете сиренето фета и разбъркайте.

Оставете купата в хладилника за около 10 минути.

Сложете нарязания лимон и нарязания лук на дъното на една тава. Наредете филето, като го слагате с кожата надолу. Подправете със сол и черен пипер и печете около 20 минути. 

В купата с фета добавете домати, маслини, червен лук и копър. Разбъркайте добре.

Сервирайте като сложите едно филе в чинията и поръсите със сместа от зеленчуци.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay