Супер лесни пролетни вечери: Пиле с броколи и пармезан

Супер лесни пролетни вечери: Пиле с броколи и пармезан

Всички живеем динамичен живот и обикновено почти всеки ден имаме някакво занимание след работа. Поради тази причина, много малко хора имат възможността да готвят сложни ястия, които отнемат много време. Именно заради това, ястията, които изискват просто да сложим всички продукти в тавата и да ги запечем, са безценни. Ето една такава рецепта:

Необходими продукти:

Подправки: 

1/4 ч. сол

2 с. л. черен пипер

2 с. л. чесън на прах

За ястието:

2 с. л. зехтин

2 бр. обезкостени пилешки гърди

350 гр. броколи

2 скилидки чесън

1/2 ч. пармезан

1/4 ч. нарязан магданоз

Супер лесни пролетни вечери: Пиле с броколи и пармезан

Начин на приготвяне:

Вземете една купа и смесете солта, черния пипер и чесъна. Съхранявайте тази подправка в затворен съд. Може да се използва с всички видове месо и зеленчуци. 

Загрейте фурната на 250 градуса. Вземете една тава, сложете хартия за печене и я намажете с малко зехтин.

Сложете пилешкото месо в средата на тавата. Наредете броколите отстрани. Поръсете с една лъжица зехтин и с приготвената вече подправка. 

Печете около 30 минути, докато месото стане готово. 

В малка купа смесете пармезана, чесъна и магданоза. Намажете месото с тази смес. Печете още, докато сиренето се разтопи. Сервирайте топло!

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay