„Обичай ме навеки” – творчески дебют на младата поетеса и журналистка Виктория Милчева
„Обичай ме навеки” – творчески дебют на младата поетеса и журналистка Виктория Милчева
11.03.2019|11:00 Прочитания: 700

С настъпването на пролетта, когато всичко разцъфва за нов живот, е представянето на първата самостоятелна стихосбирка "Обичай ме навеки” на младата поетеса и журналистка Виктория Милчева. Представянето на творбата ще бъде в галерия – книжарница "София Прес”, като това е творчески дебют и на талантливия художник Евгени Йорданов като илюстратор, който е автор на илюстрациите, включени в книгата на издателска къща "Виделина”.

Популярното българско издателство, представлявано от Стефан Кирлашев, нашумяло с хитови заглавия в областта на науката, духовността, философията, психологията и културата, даде шанс за творчески прощъпулник на двама млади творци: художник-сюрреалист Евгени Йорданов, завършил "Графика” в Националната художествена академия в класа на доц. Христо Стайков и журналистката Виктория Милчева. Авторката е пряка потомка на поета Иван Милчев, на спортният журналист ветеран Силвестър Милчев, на писателката Крася Титянова и на възрожденския просветител Георги Богданов, възпитаник на Йоаким Груев.

„Обичай ме навеки” – творчески дебют на младата поетеса и журналистка Виктория Милчева

Издателска къща "Виделина" от 1994 г. до момента е публикувало творбите на десетки български и чужди творци, като издаването на стихосбирката на Виктория Милчева съвпадна с голямата награда, която получи авторката от европейската асоциация за поезия Еuro Poesie –Париж за стихотворението ѝ "С  целувка нежна глътка вино да отпием".

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...