Всичко, което трябва да знаете за обърнатите косми на бикини линията
unsplash
Всичко, което трябва да знаете за обърнатите косми на бикини линията
06.02.2019|11:00 Прочитания: 1754

Обърнатите косми са едно от най-ужасните неща, с които се сблъскваме. Те болят, лесно се възпаляват, бързо се подуват и определено не са нещо, което искаме да виждаме на бикини линията си. Ако и вие имате обърнати косми, не се притеснявайте. Сега ще ви дадем някои много полезни съвети:

Какво представлява обърнатия косъм?

Когато отстранявате космите от фоликулите, понякога те започват да растат навътре, извиват се под кожата и причиняват възпаление и неприятни подувания. 

Въпреки, че тази подутина прилича на пъпка, всъщност е много различна от пъпката. Пъпките са причинени от хормони, масла и бактерии, докато обърнатият косъм се получава, когато косъмът започне да расте навътре.

Защо се получава?

Бръснене, кола маска, подстригване и други форми на отстраняване на космите могат да причинят врастнали косми. Ако редовно премахвате космите от тялото или лицето си, вероятно сте го изпитали.

Как да го предотвратите?

Можете да опитате да преминете към лазерна епилация, тъй като лазерната епилация предотвратява появата на нови косми, съответно и обърнатите косми.

Ако лазерната епилация изглежда като голяма инвестиция, има и други неща, които можете да направите. Ако бръснете бикини линията си, трябва да използвате гел за бръснене и да бръснете космите само по посока на растежа им. Също така трябва да ексфолирате кожата веднъж седмично, за да премахвате мъртвата кожа, тъй като мъртвите кожни клетки може да пречат на космите да пробиват кожата. След това задължително овлажнявайте кожата си, за да предотвратите изсъхване, лющене и възпаление. 

Можете ли да ги стискате?

Не е добра идея да стискате тези подутини. Това ще доведе до повече възпаление и може да стане по-сериозно, отколкото предполагате. Единственото, което може да направите, е да носите по-свободно и памучно бельо, за да не раздразните възпалението. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...