Какво да правите, когато бебето има температура
pixabay
Какво да правите, когато бебето има температура
14.04.2018|14:30 Прочитания: 4309

Всички родители са притеснени и уплашени, когато детето има температура, но обикновено това се дължи на факта, че имунната система на детето се бори с инфекция или вирус. Бебетата, както и възрастните, се нуждаят от температура, за да се борят и да се защитят от инфекции, така че не се паникьосвайте, когато усетите, че детенцето ви е по-топло от обикновено. 

Ето какво трябва да направите, когато бебето ви има температура и, разбира се, винаги се консултирайте с лекар, преди да предприемете каквото и да е.

Първо, изкъпете детето с хладка вода. Каквото и да правите, не поставяйте бебето си в студена вана, тъй като това може да доведе до треперене на бебето и повишаване на температурата му. Второ облечете бебето в леки дрехи. Не го обличайте с дебели и тесни дрехи! Може да се изкушите да го облечете добре, особено ако на бебето му е студено, но по този начин можете да направите положението по-зле. Обърнете внимание на околната среда около вашето бебе. Ако в стаята на бебето е прекалено топло, преместете детето в друга, по-хладна стая.

Хидратация

Независимо дали става дума за майчино мляко, адаптирано мляко или вода (ако вашето бебе е достатъчно голямо, за да пие вода), трябва да поддържате бебето хидратирано. Ако забележите тези признаци, вашето бебе може да бъде дехидратирано:

Няма никакви или много малко мокри памперси

Няма сълзи! Ако бебето плаче, но не текат сълзи, това може да означава дехидратация

Суха уста

Храна
Ако бебето ви е на твърда храна, може да забележите, че то не е много гладно. Не насилвайте детето да яде, но ако изпитва желание да яде, дайте му по-лека храна. 
Лечение
Има много температуропонижаващи лекарства на пазара. Понякога вашият педиатър