10 неща, които карат всяка кухня да изглежда мръсна и разхвърляна
pixabay
10 неща, които карат всяка кухня да изглежда мръсна и разхвърляна
23.07.2018|14:00 Прочитания: 3197

Кухнята е една от най-важните стаи в дома, затова е важно да изглежда добре и да е уютна. Прекарваме голяма част от деня си в нея, затова е важно да ни е приятно да сме там. Чистотата в кухнята е много важна, но дори кухнята на хората, които постоянно чистят може да изглежда мръсна и разхвърляна, вижте защо:

1. Универсални дъски за рязане

По-добре е да използвате различни дъски за рязане на плодове и зеленчуци, месо, хляб и т.н. Също така е важно да знаете, че пластмасовите дъски за рязане се считат за опасни, тъй като в тях се развъждат повече бактерии, отколкото в дървените. Драскотините и прорезите в пластмасовите дъски се почистват трудно и стават по-големи с времето. 

2. Мебели, които са на крачета, тоест има място между дъното на шкафовете и пода

Събират се много прах, косми от домашния любимец, изпуснати продукти и други мръсотии под шкафовете, които не можете да изчистите напълно. Ако шкафовете стигат до земята, няма да имате този проблем и кухнята ви ще бъде доста по-чиста. 

3. Неподходяща подова настилка

Най-подходящата подова настилка за кухнята са плочките. Кухнята е място, на което попадат различни мръсотии на пода и трябва да можем да ги изчистим добре. Ако сложите ламиниран паркет, например, той има малки процепи, в които влизат прах и мазнина и е невъзможно да го почистите добре. 

4. Кърпи за многократна употреба

Кухненската кърпа е едно от нещата, които съдържат изключително много бактерии. Особено ако кърпата се използва за различни цели- триене на ръце, подсушаване на съдове, изтриване на повърхности и т.н. Най-доброто решение е да използвате кухненска хартия. Другият вариант е да имате поне 2 кухненски кърпи и да ги перете много често.