Внимание! Тези 5 неща засилват менструалните болки
Pexels
Внимание! Тези 5 неща засилват менструалните болки
02.01.2018|14:00 Прочитания: 275

Имате ли склонност да искате да се свиете на дивана и да гледате телевизия през това време на месеца? Ако е така, със сигурност не сте сами. За съжаление, колкото и да ни се иска просто да лежим и да си почиваме през тези дни от месеца, всички знаем, че се налага да водим нормалния си начин на живот, затова трябва по някакъв начин да овладеем болката. Няма как да избегнем всички неприятни прояви на менструацията, има някои неща, които можем да избягваме, за да се чувстваме по-добре. Ето 5 неща, които засилват менструалните болки и някои потенциални решения:

Някои упражнения

Изследванията показват, че някои леки упражнения като бягане на бягаща пътека, йога и пилатес влияят благоприятно на менструалните болки, както и на емоционалните неразположения. Дори да ви се струва неприятно да тренирате по това време на месеца, опитайте някои от тези упражнения и ще видите, че ще се почувствате по-добре. Но по-интензивните тренировки могат да бъдат неблагоприятни за вас. 

Алкохол и сладкиши

Доста изкушаващо е да се запасим с огромни количества шоколад през това време на месеца, но се оказва, че понякога той може да влоши симптомите. Препоръчва се да се ограничи алкохолът и сладкишите или десертите, защото те могат да повишат кръвната захар, да причинят подуване на корема и да предизвикат повече умора.

Кофеин

Кофеинът ви предразполага към дехидратация. Също така е стимулант, който потенциално може да раздразни матката и да увеличи спазмите. Поради тези причини се препоръчва избягването на кофеин по време на менструацията. 

Стрес

Докато стресът не означава непременно влошаване на менструалната болка, той може да влоши промените в настроението. Повечето хора не могат напълно да избегнат стреса, но могат да добавят нещо, което ги успокоява, като например да ходят на разходки, да практикуват йога, да вземат топла вана или да играят с домашните си любимци.

Нямате най-малко три хранения за деня

Стандартната препоръка е да ядете три пъти на ден,  но ако не се чувствате добре, трябва да опитате да ядете по-малко, но по-често. Не е добре да имате много дълги периоди от време без нещо в стомаха си, защото това може да доведе до стомашна киселинност и гадене. Храненето на чести хранения също може да ви помогне да поддържате постоянни нива на енергия. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...