Готови сте да започнете Средиземноморската диета? Ето какво да ядете
pixabay
Готови сте да започнете Средиземноморската диета? Ето какво да ядете
27.04.2018|11:00 Прочитания: 1565

Медицински изследвания, проведени в Харвард, установиха, че Средиземноморската диета е най-добрият избор за отслабване. И дори ако не искате да отслабвате, този начин на хранене ще се отрази благоприятно на сърцето, очите и мозъчната функция. Също така ще ви помогне да живеете по-дълго, така че помислете!

Най-хубавото на Средиземноморската диета е, че много по-лесно ще преминете към нея от сегашния си режим на хранене, отколкото към която и да е друга диета, която представлява гладуване. Храненето с повече зеленчуци, плодове, бобови, зехтин и по-малко месо и млечни продукти, звучи правилно, нали? Освен това, виното е позволено! Ура! 

За да ви помогнем да започнете тази диета, ще ви дадем един съвет: Всяко от вашите ястия трябва да следва тази формула: 1/2 плодове/зеленчуци, 1/4 зърнени храни, 1/4 риба или друг протеин. Ето няколко идеи за това с какво да се храните:

Закуска: 

Овесени ядки (пълнозърнести и протеинови) с плодове (плодове) и орехи (здравословна мазнина).

Кисело мляко (протеин) с бадеми (здравословна мазнина) и ягоди (плодове) + филийка пълнозърнест хляб (зърнено).

Яйца (протеини) със спанак, гъби, лук и домати (зеленчуци) и кафяв ориз (зърнено).

Обяд/Вечеря:

Риба (протеин) с натрошени броколи (зеленчуци) и ориз (зърнено), пропити със зехтин (здравословна мазнина).

Зеленчукова супа от леща (протеини и зеленчуци) със салата от рукола, киноа и зеленчуци (зърнени и зеленчуци), подправени със зехтин и оцет (здравословна мазнина).

Бурито купа с черен боб (протеини и здравословни мазнини), сладки картофи, зеле, моркови (зеленчуци) и авокадо (здравословна мазнина) с тиквени семки (здравословна мазнина) и кафяв ориз.

Десерт:

Зеленчуци или плодове

Малко количество сирене (два до три пъти с