Ето какво се случва, когато спрете да пиете алкохол
POPSUGAR Photography / Sheila Gim
Ето какво се случва, когато спрете да пиете алкохол
06.01.2018|14:30 Прочитания: 517

Всичко се променя. 

Още когато бях малка, майка ми ме предупреди за вредите от алкохола. Но не по същия начин, по който всички родители предупреждават децата си, а така, както когато знаеш, че детето ти е предразположено към проблеми с алкохола. 

Ето какво се промени, когато спрях да пия:

1. Бях по-малко социална

Когато се отказваш от алкохола, отказваш и да излизаш. Натискът е прекалено голям и е от много страни. Трябва да бъдете абсолютно сигурни в себе си, за да можете отново да излизате спокойно и да знаете, че всичко ще е наред. 

2. Но общувам повече

Често хората се нуждаят от алкохол, за да се отпуснат и да общуват по-открито с хората. Има хора, които например обичат да танцуват само когато пият. Когато се откажете от алкохола, искате или не, се социализирате повече. 

3. Отслабнах

Не е тайна, че алкохолът не е най-добрият за вашата диета. Започваш да се натоварваш, ако пиеш твърде много - и това бях аз. Ако се откажете от алкохола, който е доста калоричен, има голям шанс да свалите излишните килограми. 

4. Станах по-продуктивна

Когато не прекарвате целия ден в леглото, след пиянска вечер, ще забележите, че сте доста по-продуктивни. Махмурлукът е едно ужасно чувство, от което ще се отървете. 

5. Започнах да пестя пари

Освен че е вреден, алкохолът е и скъп. След като спрете да си го купувате, ще забележите колко по-добре ви е от финансова гледна точка. 

6. Може би си спасих живота

Всички знаем колк вреден е алкохол, колко вреди на цялото ни тяло и всичките ни органи. Живеем в достатъчно опасен свят и си вредим достатъчно много с храната, която ядем и въздухът, който дишаме, за да се тровим и с алкохол. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...