Здравословни съвети за всеки етап от менструалния ви цикъл
30.08.2017|10:00 Прочитания: 149

Менструалнният цикъл е 28-дневен период, от който поне 5 дни се чувстваме отпаднали и неработоспособни. Ще ви дадем няколко здравословни съвета за всеки етап от цикъла ви.

1-5 ден -Менструация

Наваксайте загубата на желязо с прием на червено месо, спанак, броколи, ягоди, домати и цитрусови плодове. Успокойте възпалението с приема на риба, джинджифил, къри. Не забравяйте и за движението, но, разбира се, без прекалено интензивни упражнения. Подходяща е йога, разходки. Добре е през този период да си лягате по-рано.

1-13 ден - Фоликуларна фаза

Поддържайте нормалното произвеждане на хормони с прием на авокадо, кокосово масло, ядки, броколи, спанак.

След менструацията нивата на естрогена са високи, затова ще сте пълни с енергия. Започнете с разтягане и след това с кардио тренировки. 

14 ден - Овулация!

Естрогенът ви намалява, затова трябва да го повдигнете с храни, богати на естроген като сухи плодове, нахут и боб. възможно е да имате нужда от повече сън.

15-28 ден Лутеална фаза

Температурата на тялото ви е висока през този период и затова можете да  тренирате високинтензивни спортове.Възможно е да се чувствате сънливи.

Надяваме се да сме били полезни!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...