Изпотяването помага ли ни да отслабваме?
pixabay
Изпотяването помага ли ни да отслабваме?
20.03.2019|13:00 Прочитания: 700

Наистина ли изпотяването ни помага да отслабваме? Като се има предвид усилията, които полагаме в залата, за да се изпотим, е нормално да си мислим, че има връзка между изпотяването и отслабването.

И когато имаме предвид "добра тренировка" си представяме зачервено лице и течаща пот от цялото ни тяло. 

Но наистина ли изпотяването е индикация на това колко мазнини сте изгорили?

"Потта е показател за температурното регулиране на тялото, а не колко усилено работи то - и те могат да бъдат свързани, но са различни"

Факт е, че има видим резултат, след обилно изпотяване, но това се дължи на факта, че изпотяването е буквално загуба на вода, вместо загуба на мазнини, затова [всяка видима загуба на тегло] ще бъде временна - до следващата чаша вода.

Кардио или силова тренировка да изберете?

При силовите тренировки потенето е по-малко, тъй като тялото се охлажда, докато си почивате между сериите. Но това в никакъв случай не означава, че изгаряте по-малко мазнини при силова тренировка, отколкото при кардио тренировка. 

Трябва да помните и че всяко тяло е различно

Телата ни са изградени по различен начин. Някои имат повече потни жлези, други по-малко. Хората с повече потни жлези ще се потят повече, но - това не означава, че ще изгорят повече мазнини, отколкото човек с по-малко жлези, който тренира със същата интензивност.

Обемът на потта не определя това колко мазнини сте изгорили.

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...