Какво се случва с тялото ви, когато пиете захарна вода и как тя може да ви помогне?
pixabay
Какво се случва с тялото ви, когато пиете захарна вода и как тя може да ви помогне?
05.07.2018|09:00 Прочитания: 1005

Доказано е, че въглехидратите увеличават издръжливостта. Ето защо има толкова много енергийни напитки, барове и шейкове, които се предлагат във фитнес залите и спортните магазини. Но какво да кажем за обикновена захарна вода? Тази статия разкрива изненадващите ефекти, които захарната вода има върху тялото ни.

Според Американското министерство на здравеопазването и човешките услуги обикновено получаваме ежедневната ни доза захар от безалкохолни напитки и плодови напитки. Тези източници обаче не винаги са най-добрият избор за нашите тела.

Ето какво се случва с телата ни, когато консумираме захарна вода и как може да ни помогне.

1. Захарната вода дава на тялото ни бърз енергиен тласък

Повечето хора знаят, че твърде много захар в диетата им е лошо за тяхното здраве. Макар да е вярно, че специалистите по хранене препоръчват да получаваме само приблизително 10% от дневния ни калориен прием от захари, има моменти, когато телата ни изискват незабавно повишаване на енергията.

Когато консумираме захарна вода, тялото ни поглъща захарните молекули в кръвта, където те се поглъщат от клетките ни и се превръщат в енергия.

Захарозата, захарната молекула, е установено, че има по-бърза абсорбция от другите видове захари.

Проучванията показват, че сравнително простите компоненти на захарната вода могат да бъдат по-добър източник на енергия от закупените от магазина подсладени напитки.

2. От какво се прави захарната вода?

Захарната вода лесно се приготв