Какво става с тялото ви ако не приемате достатъчно протеин?
02.05.2018|12:00 Прочитания: 2356

Важно е да включвате достатъчно протеин в диетата си. Веднага се сещаме къде може да си го набавим: месо, яйца и ядки. Вероятно това ще е първото, което ще ви дойде на ум, а някои от вас може би вече са включили протеинови барчета в менюто си. Протеина е важна част от менюто, който помага на мускулите и тъканите да се възстановяват. 

Какво става ако не приемате достатъчно протеин?

Изграден от аминокиселини, той е съставна част на кожата, костите, мускулите и кръвта, което прави приема на достатъчно протеин толкова важен. Той помага за изграждане на мускулна маса, както и за поддържане на имунната система. Протеина е онази съставка, която ни кара да се чувстваме сити след ядене и балансира хормоните. 

Липсата на достатъчно протеин в режима ви може да доведе до промяна на метаболизма, бавно и трудно сваляне на килограми, както и кожни проблеми. Според изследвания, недостига на протеин може да ни направи по-раздразнителни и да доведе по-често боледуване.

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...