Как да се справим с червеното лице след тренировка
Pop Sugar Photography
Как да се справим с червеното лице след тренировка
04.12.2017|13:00 Прочитания: 923

Ние всички се тревожим за червеното лице (зачервяване, обриви, акне и т.н.), но когато става въпрос за упражнения и червено лице, всъщност не трябва да се тревожим много, тъй като обикновено представлява нормалната реакция на организма ви към физическото натоварване! Страдам от сериозно зачервено лице след тренировка и понякога продължава часове след като се охладя! За да научите повече за упражненията и червеното лице, продължавайте да четете!

Когато тренирате, много промени се случват във вашето тяло. Дишате по-бързо, за да увеличите количеството кислород в кръвта си. Сърцето ви бие по-бързо, което увеличава притока на кръв към вашите мускули. Вашите малки кръвоносни съдове (капиляри) се разширяват (вазодилатация), за да осигурят повече кислород в мускулите ви и да отнемат отпадъчните продукти, които се натрупват. Това разширяване на капилярите причинява зачервяване на кожата по време на тренировка!

Също така, когато тренирате температурата на тялото ви се увеличава, кръвоносните съдове се разширяват и носят повече кръв към повърхността на кожата, предизвиквайки потене и охлаждане. И двете неща водят до зачервяване на кожата, което лесно се забелязва при хора с нормална кожа.

Има и други причини за зачервяване на лицето: екстремни емоции, горещи или пикантни храни, алкохол, карциноиден синдром (група от симптоми, свързани с карциноидни тумори), някои лекарства за лечение на диабет или висок холестерол, висока температура, менопауза и бързи промени в температурата. Розацея, акне, алергични реакции / копривна треска, лупус и перименопауза също могат да бъдат причина.

Повечето зачервявания на лицето по време на тренировка могат да се считат за нормални; Ако обаче сте загрижени или притеснени, че зачервяването представлява нещо повече от обикновения процес на охлаждане или ако е придружено от други симптоми, включително диария, задух, палпитации, ниско кръвно налягане, вие трябва да обмислите да бъдете прегледани от Вашия лекар, за да изключите различни медицински състояния. Също така, прочетете за изчерпване на топлината и топлинен удар, за да сте наясно със симптомите, които причиняват тези състояния, и потърсете незабавно лечение, ако те се появят.

Въпреки че зачервеняването не може да бъде "излекувано", можете да предприемете определени превантивни мерки, за да се опитате да намалите зачервяването. Опитайте да тренирате в хладна среда и да носите светло оцветени и свободни дрехи. Избягването на физически упражнения през ранния следобед може да намали излагането на топлина. Също така,  хидратирането чрез пиене на много вода ще помогне за поддържане на телесната температура стабилна и може да помогне със зачервяването. Намаляването на интензивността на тренировката също може да помогне малко със зачервяването, тъй като тялото ви ще има повече време, за да се охлади.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...