Как да си приготвите черна паста за зъби вкъщи
POPSUGAR Photography / Alle Weil
Как да си приготвите черна паста за зъби вкъщи
24.11.2017|13:00 Прочитания: 357

Твърдо вярвам, че дори и оралното здраве започва с диетата. Нашите зъби са съставени от същите основни хранителни вещества и минерали, които съставляват костите, кожата, косата и тялото. Когато не приемаме тези хранителни вещества от нашата храна, нашето здраве и зъби могат да страдат. Разбира се, ние не сме съвършени и не задължително се абонирате за твърдението "Вие сте това, което ядете" 24/7 - все пак трябва и да живеем малко! Въпреки това, можем да поддържаме оралното си здраве. Много пасти за зъби съдържат химикали, багрила и дори захари, за да поддържат нашите усмивки, което гарантира, че тези съставки са необходими или дори полезни за нас?

Днес ще ви споделим как да си направите паста за зъби вкъщи и да спрете да купувате тези от магазина, които са пълни с химикали. Активният въглен в тази паста за зъби почиства, освежава и избелва зъбите, докато кокосовото масло предпазва зъбите ви. Етеричните масла дезинфекцират и поддържат венците здрави. 

Съставки:

1/4 чаша сода за хляб

1/4 чаша кокосово масло

2 супени лъжици калций на прах

1 супена лъжица активен въглен на прах

2-3 капки етерично масло от карамфил

2-3 капки етерично масло от мента

Стевия, за вкус ( по избор)

Насоки:

Смесете всички съставки заедно в кухненския робот, докато се получи хомогенна смес; съхранявайте в стъклена бутилка или тубичка. За да използвате, натопете четката за зъби в пастата или използвайте малка козметична шпатула.

Оставете пастата на вашите зъби за няколко минути след миене, за допълнително избелване. Използвайте няколко пъти на ден за най-добри резултати за избелване.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...