Как да третирате екзема на лицето?
unsplash
Как да третирате екзема на лицето?
06.02.2019|16:00 Прочитания: 1871

Повечето хора напълно полудяват, когато забележат петно (екзема) на лицето си. Но това не бива да бъде така. Има начини да се третира екземата и да овладеете нещата. Ето какво трябва да знаете:

Какво представлява екземата?

Екземата е група състояния, които причиняват зачервяване на кожата, сърбеж и възпаление. Възпалителното състояние на кожата може да се задейства от генетиката, дразненето или алергиите - те разрушават бариерата на кожата ви и я изсушат.

Как да разберете дали имате екзема?

Има някои доста очевидни признаци. Екземите са червени, сърбящи, сухи, люспести петна по кожата. Понякога могат да се появят и мехурчета. Лесно можете да различите екзема от обикновено сухо петно.

Другото ключово нещо за екземата: Не само не изчезва сама, а и става по-сериозна, когато се появи пак.

Какво причинява екземата на лицето?

Има няколко вида екзема. Атопичният дерматит е най-честата форма и често, когато хората казват "екзема", разбират атопичен дерматит. 

Атопичният дерматит е хроничен, което означава, че се проявява през дълъг период от време. Това обикновено се причинява от генетиката и може да се развие на лицето, ръцете, краката и други части на тялото.

Друг вид екзема: контактен дерматит. Това е форма на екзема, която се предизвиква от специфичен дразнител, като екстремни климатични условия, супер горещи душове, съставки в продуктите за грижа за кожата, перилни препарати и други. 

Как да се отървете от екземата на лицето?

За щастие, има много продукти, които са подходящи за екзема. Много е важно да овлажнявате кожата си. Също така, трябва да изхвърлите продуктите, които не се отразяват добре на кожата ви. Добре е да се консултирате с дерматолог. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...