Колко въглехидрати можете да консумирате, ако сте на кето диетата?
unsplash
Колко въглехидрати можете да консумирате, ако сте на кето диетата?
09.08.2018|16:00 Прочитания: 2608

Ако обмисляте да опитате Кетогенната диета, вероятно сте започнали да мислите за нещата, от които ще трябва да се лишите, за да успеете да отслабнете. Кето диета е диета с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на мазнини, при която тялото произвежда кетони в черния дроб, за да ги използва като енергия вместо въглехидрати. Това състояние се нарича кетоза, за да се опише наличието на кетони, химично вещество, произведено, когато тялото изгаря съхраняваните мазнини.

Докато мисълта да се отдадете на храни с високо съдържание на мазнини може да повдига настроението ви и да се вълнувате за предстоящата промяна в начина ви на живот, нормално е и да си задавате въпроса "Колко въглехидрати всъщност мога да консумирам?"

За да може тялото успешно да премине и да остане в кетоза, трябва да се стремите към около 30 до 50 грама въглехидрати на ден. След като тялото ви свикне с намаляването на въглехидратите, можете да ги намалите до около 20 грама нетни въглехидрати на ден, което се счита за стандартното количество към което повечето хора на кето диета се придържат. 

Има специалисти, които твърдят, че не е необходимо да смятаме грамове, защото за разлика от повечето диети, при кето диетата се ограничават макроелементите, а не калориите. Хората тряба да гледат на храната като на лекарство за тялото. Да приемат достатъчно антиоксиданти, противовъзпалителни храни и много плодове и зеленчуци. 

Въпреки всичко, трябва да кажете "Сбогом" на любимите си въглехидрати, като хляб, паста, картофи и най-вече на сладкишите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...