Може ли отслабването да причини косопад?
Pexels
Може ли отслабването да причини косопад?
27.04.2018|09:00 Прочитания: 1898

Борите се с излишните килограми, започвате да сваляте и изведнъж забелязвате, че косата ви пада. И то много! 

Преди да се паникьосата и да решите, че ще оплешивеете, трябва да знаете нещо: Това, което ви се случва, е напълно нормално. Загубата на коса е свързна с рязката загуба на килограми. И по-конкретно, със стреса, на който тялото ви е подложено. ,

Колкото и несправедливо да е, колкото повече килограми сваляте, толкова по-вероятно е да получите някакъв вид косопад. 

Всичко се свежда до хранителните вещества. Хората често не приемат достатъчно протеини, когато опитват да отслабват. И когато не давате на тялото си достатъчно протеини, то трябва да реши къде да изпрати тези, които вече има. Като се има предвид, че косата не е от решаващо значение за оцеляването ви, при нея отива това, което остане. И тази липса на протеини може да доведе до косопад. 

Готови ли сте за добрите новини? Това е временно. Когато хората спрат да отслабват, косата спира да пада. 

Ако планирате да отслабвате, уверете се, че не лишавате тялото си от протеини. Набавяйте си препоръчителната дневна доза, за да не се стигне до косопад. Препоръчителната дневна доза е около 46 грама.

Също така е добра идея да прибавите цинк в диетата си. Това е ключов минерал за растежа на косата, както и за доброто състояние на кожата и ноктите. Цинк можете да получите чрез ядене на зеленчуци като броколи и спанак, плодове като авокадо и смокини и животински протеини, като яйца и говеждо.

Също така можете да приемате добавки цинк, за да бъдете напълно сигурни, че получавате достатъчно. 

И помнете, това е временно! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...