Най-ефективният и лесен начин да изгорите 100 калории
pixabay
Най-ефективният и лесен начин да изгорите 100 калории
28.02.2019|12:00 Прочитания: 640

Ако сте прекъснали спортуването за известно време или искате сега за започнете с някаква физическа активност, ходенето е достъпен, ефективен начин да се раздвижите и дори да отслабнете. Някакво движение е по-добре от нищо, но ако искате да видите разлика на кантара, ще трябва да създадете калориен дефицит - а това означава да разберете точно колко калории на ден изгаряте и според това да определите колко трябва да приемате. 

Средно човек изгаря около 7 калории в минута, при изминаването на километър и половина. Така че, ако изминавате километър и половина за 15 минути, бихте изгорили около 105 калории. 

Ето защо ходенето е чудесен начин за изгаряне на калории при начинаещите. Ако човек достигне 10 000 стъпки на ден -това са средно 3500 изгорени калории на седмица, което се равнява на един килограм мазнини, това ще бъде чудесно. 

Разбира се, точно колко калории изгаряте зависи от редица фактори, включително от теглото и темпото. Например, докато бързото ходене за човек с тегло 180 килограма изгаря 100 калории, ходенето със същото темпо за човек с тегло 120 килограма ще изгори около 65 калории.

Не забравяйте, че балансираното хранене е от ключово значение - в противен случай просто замествате изгорените калории. Когато сте готови, започнете да добавяте някои по-интензивни кардио тренировки, за да има по-добър ефект. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...