Не игнорирайте тези 4 симптома на депресия
pixabay
Не игнорирайте тези 4 симптома на депресия
05.12.2017|09:00 Прочитания: 367

Независимо от това колко често срещана е депресията в наши дни, тя лесно може да бъде пренебрегната илли погрешно диагноситицирана, което е много опасно, защото може да стане неконтролируема и разстойството на настоението може да бъде изтощително. Депресията се проявява по много различни начини, които са субективни за всеки страдащ и докато може да знаете физическите симптоми, има няколко често срещани психологически признака, които никога не трябва да пренебрегвате. 

1. Загуба на интерес

Невъзможността да се наслаждавате на нещата, които някога сте намирали за удоволствие, заедно със загубата на интерес към обичайните си социални дейности, като например прекарване на време с приятели, е един от основните сигнали, че сте се затворили в себе си.

2. Умора и безсъние

Независимо дали осъзнавате или не, теглото на мислите и тревогите в съзнанието ви може да доведе до безсъние и умора, защото не можете да изключите мислите си.

3. Тежки реакции

Докато може да изпитвате безразличие и чувство на безразсъдство, може да откриете, че реагирате на отрицателни новини прекалено остро и емоционално.

4. Устойчив песимизъм

Въпреки че чувствата на безнадеждност, раздразнителност и тъга са част от човешкия живот, ключът към забелязването им като симптом на по-дълбок проблем, е когато те са необичайно по-дълги от обикновено, в продължение на седмици или няколко дни.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 0
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...