Няколко съвета за изграждане на мускулна маса
pixabay
Няколко съвета за изграждане на мускулна маса
15.03.2019|12:00 Прочитания: 1184

Изграждането на мускули може да звучи лесно - просто отивате във фитнеса и вдигнете тежки тежести, нали? За съжаление не е толкова просто. Ако целта ви е да изгаряте мазнини и да изграждате мускули, ще трябва да тренирате усилено, да бъдете последователни, да се възстановявате добре (сънят е от решаващо значение) и се уверете, че осигурявате на тялото си достатъчно гориво, тоест храна.

Ето какво трябва да хапвате, ако искате да изградите мускули:

Определяне на правилното време за хранене, според тренировката

Трябва да обърнете внимание на храненето преди и след тренировка. Препоръчително е да се нахраните един до три часа преди тренировка. 

Най-добрите храни за консумиране преди тренировка

Преди тренировка е добре да хапнете нещо високо въглехидратно и с по-малко протеини, за да имате енергия и да сте по-издръжливи. Можете да хапвате плодове с кисело мляко или филия с фъстъчено масло и банан. 

Какво да ядете след тренировка

Храненето преди тренировка е важно, за да имате енергия за тренировката, но и храненето след тренировка също е важно. След тренировка, особено интензивна тренировка, опитайте да ядете в рамките на 30 минути. Добре е да консумирате нещо, богато на протеини, за да се възстановят мускулите ви. 

Не забравяйте хидратирането

Не забравяйте да се хидратирате преди и след тренировка. Добре е да пиете 2-3 чаши до два часа преди тренировка и 2-3 чаши веднага след тренировка.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви
тази статия?
Последно от Jenite
Момък се влюбил безнадеждно в девойка. Отишъл при нея и й казал, а момичето попитало: - Имаш ли два Мерцедеса? - Не.- Имаш ли един милион долара? - Не. - Имаш ли двуетажна...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...